Quantcast
Τεχνική ομάδα στέλνει στην Ελλάδα ο Ομπάμα - enikonomia.gr
share

Τεχνική ομάδα στέλνει στην Ελλάδα ο Ομπάμα

δημοσιεύτηκε:

 Ειδική αποστολή στην Ελλάδα, για συνομιλίες με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αποφάσισε να στείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

Όπως αποκαλύπτει το Mega, η αποστολή θα αποτελείται από κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με καλή γνώση των ζητημάτων που αφορούν στην κρίση χρέους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω αποστολή θα αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, προκειμένου να αναζητηθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και να μπει φρένο στην αντιπαράθεση της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους τους.

Όπως ανέφερε ήδη από χθες Κυριακή 1/2 το www.bankingnews.gr, με παρέμβασή του ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, αναφέρθηκε στο ελληνικό ζήτημα και την επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα.

Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, υπογράμμισε ο Αμερικανός ηγέτης.

Ωστόσο τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων σημειώνοντας ότι αυτές πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης και εστίασε την προσοχή του στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, και την αδυναμία συλλογής φόρων.

“Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτή είναι η ελπίδα μου”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι από την αρχή βοηθήσαμε και ασχοληθήκαμε με την ελληνική κρίση ενώ είναι σημαντικό ότι και η Γερμανία αναγνωρίζει ότι πρέπει να μείνει στο ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.