Quantcast
Τη Δευτέρα οι δεσμευτικές προσφορές για το 80% της ERB Eurolife - enikonomia.gr
share

Τη Δευτέρα οι δεσμευτικές προσφορές για το 80% της ERB Eurolife

δημοσιεύτηκε:

Στην τελική ευθεία μπήκε ο διαγωνισμός πώλησης του 80% της Eurolife ERB Insurance Group, του θυγατρικού ασφαλιστικού ομίλου της Eurobank, η πώληση του οποίου είχε δρομολογηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Την επόμενη Δευτέρα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου. 

Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο της χώρας, η αποτίμηση του οποίου προσεγγίζει τα 350 εκατ. ευρώ.

Ισχυρό “χαρτί’ στη συμφωνία πώλησης αποτελεί το bankassurance, η δυνατότητα δηλαδή πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων μέσα απ’ το τραπεζικό δίκτυο της Eurobank.

Η πώληση της Eurolife φέρεται να προσελκύει το ενδιαφέρον ισχυρών funds του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων το Fairfax, που αποτελεί με 16,88% τον μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου Eurobank, το Apollo καθώς και του κινεζικού χρηματοοικονομικού ομίλου Fosun.

Η Eurolife ERB Insurance Group συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και είναι 100% θυγατρική της Eurobank. H τράπεζα εισέφερε στη νέα εταιρεία συμμετοχών τις μετοχές που κατείχε άμεσα στις Eurolife ΑΕΓΑ, Eurolife ΑΕΑΖ και ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜA καθώς και μετρητά ύψους 3,7 εκατ. ευρώ.

Έτσι η νέα holding ελέγχει κατά 100% τις τρεις ασφαλιστικές εταιρείες και μέσω αυτών τις ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου στη Ρουμανία (Eurolife ERB Asigurari de Viata SAκαι Eurolife ERB Asigurari Generale SA).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.