Quantcast
Θα υπάρξουν μέτρα και για τις χερσαίες μετακινήσεις; - Τι είπε ο Κοντογεώργης - enikonomia.gr
share

Θα υπάρξουν μέτρα και για τις χερσαίες μετακινήσεις; – Τι είπε ο Κοντογεώργης

δημοσιεύτηκε:

Τις επόμενες εβδομάδες θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρξουν μέτρα (self test , rapid test ή πιστοποιητικού εμβολιασμού) γι’ αυτούς που θα επιλέξουν να μετακινηθούν το επόμενο διάστημα είτε με τρένο, είτε με προαστιακό είτε με το αυτοκίνητό τους, όπως προανήγγειλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου , Αθανάσιος Κοντογεώργης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Στην ερώτηση εάν η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και rapid test θα ισχύσει και για τα ΚΤΕΛ και το τρένο απάντησε “Αυτή τη στιγμή, η υποχρέωση αυτή αφορά στα νησιά. Για την ηπειρωτική Ελλάδα είναι κάτι το οποίο θα αξιολογηθεί το επόμενο διάστημα αλλά τώρα είναι αποκλειστικά για τα νησιά. Και εξηγώ και πάλι τον λόγο γιατί σε κάθε απόφαση που έχει να κάνει με την άρση κάποιων περιορισμών είναι ότι με τη λήψη εκ νέου γίνεται μια στάθμιση του επιδημιολογικού κινδύνου. Αυτή τη στιγμή, τα νησιά και λόγω των υγειονομικών αναγκών που μπορεί να υπάρχουν το επόμενο διάστημα κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει και αυτή η υποχρέωση”.

Για τις μετακινήσεις στα νησιά
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις μετακινήσεις στα νησιά. Όπως είπε ” Η επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας κάνει μία αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και μια εκτίμηση του επιδημιολογικού κινδύνου. Προφανώς τα νησιά μας ήδη έχουν αρχίσει και δέχονται έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Επομένως, πλέον μπαίνει και μια έτερη δέσμευση για όσους επιδιώκουν να ταξιδέψουν, να προχωρήσουν σε PCR test ή rapid test εάν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επομένως μέχρι και τη Δευτέρα που κάποιος έχει προγραμματίσει το ταξίδι του, μπορεί να πάει σε κάποια δημόσια ή ιδιωτική δομή και να προχωρήσει στο σχετικό τεστ”.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στην ΕΡΤ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.