Quantcast
Θεμιστοκλέους: Έτσι θα γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Θεμιστοκλέους: Έτσι θα γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 έως και 11 ετών έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο πρώτος εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής ομάδας θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2021 στα εμβολιαστικά κέντρα που γίνεται για τους ενήλικες . “Είναι μια ειδική διαδικασία και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είναι παιδίατρος”, συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν ο προσωπικός παιδίατρος θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο στα παιδιά ηλικίας 5 έως και 11 ετών απάντησε ότι “εάν θέλει μπορεί να το κάνει”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι “o παιδίατρος μπορεί να κάνει το εμβόλιο, είναι στη δική του απόφαση, είναι δύσκολη διαχειριστικά γιατί είναι 10 δόσεις από ένα φιαλίδιο. Άρα ο κάθε παιδίατρος θα πρέπει να γκρουπάρει τα ραντεβού του ώστε να γίνονται σε 10 άτομα”. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ” τα εμβόλια μπορούν να μείνουν σε θερμοκρασία ψυγείου 2 με 8 βαθμούς που έχουν όλοι παιδίατροι και στα ιατρεία τους για έναν μήνα”.

Επιπλέον επεσήμανε ότι στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμμετέχουν περίπου 60 παιδίατροι και μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 500 εμβολιασμοί και σημείωσε πως ύστερα από συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παιδιάτρων θα ανακοινωθεί σύντομα πλαίσιο αλλαγών, ώστε να μπορούν οι παιδίατροι να κάνουν εμβόλιο και στους ενήλικες συνοδούς των παιδιών, ενώ θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ από την αρχή του 2022.

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός για τα παιδιά 5 με 11

Στην ερώτηση πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών απάντησε πως “θα υπάρχει ένας χαρακτηρισμός στα ραντεβού” και πρόσθεσε ότι οι γονείς θα επιλέγουν το εμβόλιο με τον ΑΜΚΑ του παιδιού τους.

Επίσης μίλησε και για το πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών αυτών από τους ιδιώτες παιδιάτρους. Εάν ο ιδιώτης παιδίατρος έχει το εμβόλιο στο ιατρείο ε΄χει μια διαδικασία που θα εμβολιάσει τα παιδιά και θα τα περάσει στο σύστημα έτσι ώστε να πάρουν το πιστοποιητικό, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “ραντεβού για τα παιδάκια θα υπάρχουν, θα ανοίξουν σε 75 περιοχές της χώρας και με τις καινούριες παραλαβές εμβολίων από την αρχή της χρονιάς θα αυξηθεί και ο αριθμός και τα ραντεβού”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.