Quantcast
Θεμιστοκλέους: Πάνω από 200% η αύξηση στους εμβολιασμούς - Τι είπε για τις αναστολές των υγειονομικών - enikonomia.gr
share

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 200% η αύξηση στους εμβολιασμούς – Τι είπε για τις αναστολές των υγειονομικών

δημοσιεύτηκε:

Παράταση εκ νέου αναμένεται να πάρει η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, όσο εκείνοι δεν εμβολιάζονται, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο θέμα των 6.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών, είπε ότι αυτή τη στιγμή η νομοθεσία λέει ότι, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα είναι μέχρι 31/12 σε καθεστώς αναστολής και πρόσθεσε “λογικά θα υπάρξει και νέα παράταση “.

“O τρόπος να λυθεί η αναστολή είναι να εμβολιαστούν” επεσήμανε.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν στη δουλειά τους με νέα υγειονομικά μέτρα, όπως με τεστ για τον κορονοϊό καθημερινά απάντησε κατηγορηματικά όχι. “Έχει τελειώσει αυτή η ιστορία .Ο τρόπος για να επιστρέψει κάποιος είναι να εμβολιαστεί ” και ξεκαθάρισε ότι ” ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς δεν έγινε για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού, έγινε για να προστατευθούν οι ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες που είναι εντός νοσοκομείου”.


Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί κατά 200%

Επίσης ρωτήθηκε εάν τα νέα περιοριστικά μέτρα για το κορονοϊό που ελήφθησαν το Σαββατοκύριακο αρχίζουν και αποδίδουν . “Τα μέτρα αποδίδουν, έχουμε σαφή αύξηση των εμβολιασμών και στις πρώτες δόσεις και στην αναμνηστική δόση.

Τα νούμερα που ανακοινώνονται για τον εμβολιασμό κάθε βράδυ είναι σχεδόν 200% πάνω το επταήμερο αυτό σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο, συμπλήρωσε και εξήγησε ότι οι λόγοι που ώθησαν αρκετό κόσμο να πάει στα εμβολιαστικά κέντρα να εμβολιαστεί είναι τα νέα μέτρα που ελήφθησαν αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων.

Aνακοινώσεις για το εμβόλιο της γρίπης
Όσον αφορά στο εάν θα πρέπει να υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα για να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον ιό από το εμβόλιο της γρίπης είπε “Όχι. Υπήρξε κάποια εισήγηση τις προηγούμενες ημέρες και η Eθνική επιτροπή εμβολιασμού θα βγάλει καινούρια ανακοίνωση σήμερα. Εάν θυμάστε υπάρχει συνέντευξη Τύπου, υπάρχει και εγκύκλιος .Και τα δύο εμβόλια μπορούν ακόμη και να συγχορηγηθούν .Δηλαδή να γίνουν ακριβώς την ίδια στιγμή σε διαφορετικό χέρι .Άρα δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός και δεν υπάρχει σύσταση να γίνονται με μια χρονική απόσταση το ένα από το άλλο”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.