Quantcast
Θεμιστοκλέους: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται για ποιους θα ανοίξει η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Θεμιστοκλέους: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται για ποιους θα ανοίξει η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:



Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς, όπως επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά”.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση στο πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού για όλες ηλικίες και πότε αυτή θα χορηγηθεί απάντησε τα εξής: “περιμένουμε τις τελευταίες διευκρινίσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το θέμα αυτό”. Ωστόσο την ίδια στιγμή γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις την ερχόμενη Δευτέρα και θα δοθούν όλες οι σχετικές λεπτομέρειες.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, ότι σίγουρα θα μιλήσουμε για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και ίσως και για τους υγειονομικούς. Και επανέλαβε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν όλα αυτά, δηλαδή το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την τρίτη δόση, το πώς θα γίνει και πώς θα ανοίξει η πλατφόρμα. “Δεν είναι κάτι το οποίο θα καθυστερήσει πάντως”, τόνισε με έμφαση.
“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα μας καθορίσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το θέμα της τρίτης δόσης” και υπενθύμισε ότι έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους και θα προχωρήσουμε και στους υπόλοιπους.
Όσον αφορά στο εάν τη Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επέκταση της 3ης δόσης εμβολιασμού σε όλες τις ηλικίες πολιτών ξεκαθάρισε ότι “αυτό έχει κάποια θέματα επιχειρησιακά. Μην πούμε κάτι,…. τη Δευτέρα είναι οι πρώτες ανακοινώσεις και θα ακολουθήσουν και μετά και άλλες” και υπενθύμισε ότι η τρίτη δόση εμβολίου έχει ξεκινήσει ήδη να χορηγείται ωστόσο επεσήμανε ότι το θέμα είναι εάν θα διατηρηθούν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν οριστεί. Kαι πρόσθεσε ότι είναι κάτι ” το οποίο αφορά περισσότερο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και αυτό θα ανακοινώνεται”.

Για την τέταρτη δόση εμβολίου
Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξει τέταρτη δόση εμβολίου στη χώρα μας είπε ότι ” επιστημονικά δεν έχει απαντηθεί αυτό” και παρέθεσε τη σχετική δήλωση του Φάουτσερ. ” Επιστημονικά και ο Φάουτσερ έχει δηλώσει ότι μάλλον ο εμβολιασμός του COVID θα τελειώνει στην τρίτη δόση” σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία μπορούν να αυξηθούν στα 2.800.


.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.