Quantcast
Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση εγκλωβίσθηκε στο ολέθριο λάθος με τις τέσσερις άδειες - enikonomia.gr
share

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση εγκλωβίσθηκε στο ολέθριο λάθος με τις τέσσερις άδειες

δημοσιεύτηκε:

«Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι δραματική. Η ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους φόρους και στις επιβαρύνσεις. Η μικρομεσαία επιχείρηση στενάζει. Και σίγουρα δεν είναι λύση να διώξουμε τις επιχειρήσεις μας στην Βουλγαρία. Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής είναι αποκαλυπτική: η φοροκεντρική λιτότητα έχει υφεσιακή επίπτωση, με αποθάρρυνση της εργασίας και της επιχειρηματικότητας», σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kontra News ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και προσέθεσε:

«Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και κοστολογημένες. Εμπεριέχουν την άμεση εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων από το οποίο χάνεται τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Μείωση υπέρογκων αμυντικών δαπανών χωρίς να πληγεί η επιχειρησιακή ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων. Εφαρμογή διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων στον κλάδο της υγείας για την μείωση της σπατάλης. Μεταρρύθμιση στην δημόσια διοίκηση με ηλεκτρονική διασύνδεση υπηρεσιών και μείωση γραφειοκρατικού κόστους. Αξιοποίηση των 19 δισ. ευρώ αγροτικών ενισχύσεων μόνο σε παραγωγικές επενδύσεις και ανταγωνιστικές καλλιέργειες με στόχο την αύξηση των εξαγωγών και την μείωση των εισαγωγών. Οι προτάσεις μας είναι η διέξοδος στο αδιέξοδο της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής».

Παράλληλα, σημείωσε: «Σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται περίπου στα ποσοστά των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Είναι θετικό ότι διατηρεί σε αυτό το πολωτικό κλίμα τις δυνάμεις της. Έχετε δίκιο όμως στο ότι δεν δείχνει ιδιαίτερα ανοδικές τάσεις παρά την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για να υπάρξει δυναμική πρέπει να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα που περιλαμβάνει την μετεξέλιξη και την υπέρβαση των σχημάτων μας, κρατώντας βέβαια τα πολλά θετικά που έχει προσφέρει ο ευρύτερος χώρος μας. Με φυγή προς τα εμπρός και σύγχρονο λόγο χωρίς τις ταλαντεύσεις που προέρχονται από την κυριαρχία μίας νοοτροπίας δικαίωσης και αυτοεπιβεβαίωσης με όρους παρελθόντος» και αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών τόνισε:

«Η κυβέρνηση εγκλωβίσθηκε σε ένα ολέθριο λάθος με τον καθορισμό μόλις τεσσάρων αδειών. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στο μαύρο σε βιώσιμα κανάλια και σε απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Ταυτόχρονα ανησυχώ για όσα συμβαίνουν στον χώρο της δικαιοσύνης. Εμείς σεβόμαστε την Δικαιοσύνη, ταυτόχρονα όμως πρέπει και η ίδια να προασπίσει τον ρόλο της. Πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αιφνιδιασμοί της κυβέρνησης και η στείρα άρνηση της ΝΔ. Εμείς στην Δημοκρατική Συμπαράταξη δεσμευόμαστε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ θα συμβάλουμε θετικά στην ανάδειξη της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.