Quantcast
Θεοχαρόπουλος: Και η αβεβαιότητα υπάρχει και νέα μέτρα θα υιοθετηθούν - enikonomia.gr
share

Θεοχαρόπουλος: Και η αβεβαιότητα υπάρχει και νέα μέτρα θα υιοθετηθούν

δημοσιεύτηκε:

«Η λύση για τη χώρα μας είναι η εθνική συνεννόηση. Καμία άλλη λύση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως «το να ζητάει κάθε μέρα εκλογές ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η λύση» και πρόσθεσε πως «αυτό που έπρεπε να κάνει η αντιπολίτευση και το κάνουμε εμείς από την πρώτη στιγμή, είναι να παρουσιάζουμε προτάσεις».

Χαρακτήρισε αδιέξοδη την κατάσταση με τη διαπραγμάτευση, σημειώνοντας πως «και η αβεβαιότητα υπάρχει και νέα μέτρα θα υιοθετηθούν απαράδεκτα», χαρακτήρισε παράλογες τις απαιτήσεις των δανειστών σε ό,τι αφορά π.χ. τα εργασιακά και κάλεσε την κυβέρνηση «να προχωρήσει σε μία αποτελεσματική διαπραγμάτευσην ώστε να προχωρήσει στην αξιολόγηση χωρίς νέα απαράδεκτα μέτρα».

Για το συντακτικό – προγραμματικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο τέλος Ιουνίου, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε: «Θα αποσαφηνίσει το πολιτικό στίγμα -είναι κυρίως πολιτικό και προγραμματικό- ώστε να δώσουμε μια ξεκάθαρη πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης». Πρόσθεσε: «Το συνέδριο πρέπει να είναι ένα συνέδριο υπέρβασης, ανανέωσης και όχι αναπαλαίωσης, ένα συνέδριο ενότητας για να σταματήσει ο κατακερματισμός του ευρύτερου αυτού χώρου. Με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Γι αυτό θα πρέπει να πάρουμε και αποφάσεις όσον αφορά τα νέα όργανα, το νέο σύμβολο και άλλα θέματα που θα σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της νέας παράταξης».

Ερωτηθείς εάν έχει στα σχέδιά του μια υποψηφιότητα για να είναι επικεφαλής του νέου σχηματισμού, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη για στρατιώτες και όχι για στρατηγούς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.