Quantcast
Θεοδωράκης: Διπλή ανηθικότητα η "λευκή επιταγή" των έξι σε Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Θεοδωράκης: Διπλή ανηθικότητα η “λευκή επιταγή” των έξι σε Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για μικροπολιτική ατζέντα έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις επιστολές των έξι βουλευτών που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κάθε νομοσχέδιο που θα φέρνει η Κυβέρνηση προς ψήφιση, στη Βουλή. Χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως «διπλή ανηθικότητα», καθώς έδωσαν «λευκή επιταγή» στον Τσίπρα, αγνοώντας την λαϊκή εντολή και τον κόσμο που τους έστειλε στη Βουλή με άλλο κόμμα και παράλληλα προεξοφλούν ότι θα ψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο, όποιο κι αν είναι το περιεχόμενο του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα, Μητσοτάκη και Γεννηματά, με αφορμή τις μεταγραφές βουλευτών, από τα μικρότερα κόμματα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους

Αναφέρθηκε προσωπικά και στον κ. Δανέλλη, θυμίζοντας ότι παλιότερα είχε δηλώσει πως αν φύγει από το Ποτάμι, θα παραδώσει την έδρα του, δέσμευση την οποία ξέχασε… Ερωτηθείς και για τη στάση άλλων βουλευτών του Ποταμιού που αποχώρησαν, απάντησε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κανένα σχολιασμό, αλλά δήλωσε πως οι αποχωρήσεις έγιναν με εντολές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Σε ότι αφορά το θέμα της αλλαγής του κανονισμού στη Βουλή για τη διατήρηση των Κ.Ο με λιγότερους από 5 βουλευτές, υποστήριξε ότι είναι αντίθετος σε αυτό, παρότι δεν τον συμφέρει. Όπως είπε δεν μπορεί να υπάρχουν Κ.Ο με 3 βουλευτές κι αν η επιτροπή της Βουλής αποφανθεί διαφορετικά θα πρόκειται για πραξικόπημα.

Βέβαια, τόνισε ότι θα ήταν καλό να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, αντιμετωπίζοντας περιπτώσεις, όπως το να έχει τα ίδια δικαιώματα ένας βουλευτής που εκλέχθηκε με 300.000 ψήφους, με έναν που εξελέγη με 2.000 ψήφους ή με κάποιον που εξελέγη ως αρχηγός κόμματος.

Στη συνέχεια και σχολιάζοντας την σχετική επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, υποστήριξε πως αποτελεί δείγμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς του κ. Καμμένου.

Σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερη εξέλιξη από το να μην υπήρχε καθόλου συμφωνία και συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι είχε ξεκάθαρη στάση από την αρχή, σε αντίθεση με άλλο κόμματα ή στελέχη τους.

Δείτε τι είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.