Quantcast
Θεοδωράκης: Ο κομματισμός συνεχίζει να είναι το φρένο της χώρας μας - enikonomia.gr
share

Θεοδωράκης: Ο κομματισμός συνεχίζει να είναι το φρένο της χώρας μας

δημοσιεύτηκε:

«Ο κομματισμός συνεχίζει να είναι το φρένο της χώρας μας. Τα όρια των κομμάτων γίνονται τα όρια της κοινωνίας. Η ανημποριά των κομμάτων γίνεται ανημποριά της κοινωνίας. Και αυτό είναι άδικο γι’ αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανοίγοντας τις εργασίες της 10ης Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων του Ποταμιού, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκίνησε την ομιλία του με σκληρή κριτική, τόσο στην κυβέρνηση, αλλά και στη ΝΔ, που φαίνεται να έχει ως μόνο στόχο την επιστροφή της στις υπουργικές καρέκλες. «Η απόσταση που μας χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γεφυρώνεται», είπε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τρία επίκαιρα σημεία σύγκρουσης. Την επιμονή του κ.Τσίπρα να μην επιτρέψει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ψήφο στους Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης και την πρόταση του να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον λαό, δηλαδή να κάνει ο ΠτΔ προεκλογική εκστρατεία με κομματάρχες – υποστηρικτές.

Κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν «έξω από το κουτί», τονίζοντας πως «το Ποτάμι δεν είναι το μικρό για τους διαφορετικούς, είναι το διαφορετικό για όλους!».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των 26 προσωπικοτήτων που ζήτησαν να ενισχυθεί η φωνή του Ποταμιού στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, κάλεσε τα στελέχη του Ποταμιού σε ολόκληρη τη χώρα να έρθουν σε επαφή με τους απογοητευμένους φιλελεύθερους και απογοητευμένους κεντροαριστερούς, που είδαν τις ηγεσίες τους να παραδίδονται στους εθνικιστές πολίτες και που σήμερα κοιτάνε προς το μέρος του Ποταμιού.

«Το Ποτάμι είναι αντιπολίτευση με λόγο» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι το Ποτάμι θα στηρίζει αυτά που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Και κατηγόρησε για υποκρισία τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ενώ λένε ότι δεν θα ψηφίζουν τίποτε που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ψήφισαν με τα δύο χέρια τις χαρακτηριστικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των κομμάτων.

Επέκρινε τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ που συνεχίζουν να λένε στα καφενεία «ότι κάποιοι πρόδωσαν τη Μακεδονία μας» στρώνοντας τον δρόμο σε ακροδεξιές αντισυστημικές οργανώσεις που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και κάποιες να διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο τους στη Βουλή. Παρομοίασε τη στάση της ΝΔ με τη στάση του Τσίπρα που τάιζε με αφορισμούς και ρηχές υποσχέσεις τους αγανακτισμένους δημιουργώντας έναν βούρκο που κόντεψε να πνίξει τη χώρα.

Τέλος, αποκάλυψε στους αντιπροσώπους ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών έχει ήδη καλύψει το 60% των θέσεων των υποψηφίων. Και είπε ότι στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθηναΐδα θα ανακοινωθούν οι πρώτοι 20 πολίτες που μαζί με τον Γιώργο Γραμματικάκη και τον Μίλτο Κύρκο θα δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών. Πολίτες με σημαντική επιρροή στην κοινωνία και όχι επαγγελματικά κομματικά στελέχη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.