Quantcast
Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Φάιμαν το Σαββατοκύριακο - enikonomia.gr
share

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Φάιμαν το Σαββατοκύριακο

δημοσιεύτηκε:

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό ΑλέξηΤσίπρα και τους καγκελάριους της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με θέμα την προσφυγική κρίση και ειδικότερα την εγκατάσταση και λειτουργία στην Ελλάδα, κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων – τα αποκαλούμενα “Hot Spots” – πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα στη Βιέννη η εκπρόσωπος του Αυστριακού καγκελάριου, Άννα Μαρία Ράιχ.

Ο κ. Φάιμαν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνικές συνομιλίες, τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να αποσταλούν στην Ελλάδα Αυστριακοί “συντονιστές” από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών και την Καγκελαρία, για να διαπιστώσουν επί τόπου τις ανάγκες για τη δημιουργία και λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, ώστε στη συνέχεια να επιλεγούν οι κατάλληλοι 100 ειδικοί που θα προέρχονται από την Αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και άλλους τομείς της αυστριακής διοίκησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.