Quantcast
«Την επιβολή χρεώσεων στις αναλήψεις καταθέσεων μελετά η Ελλάδα» - enikonomia.gr
share

«Την επιβολή χρεώσεων στις αναλήψεις καταθέσεων μελετά η Ελλάδα»

δημοσιεύτηκε:

Στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιβάλει χρεώσεις στις αναλήψεις καταθέσεων προκειμένου να αποτρέψει φυγή κεφαλαίων αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Times ανέφεραν ότι ελπίζουν να έχουν έσοδα 180 δισ. ευρώ ή 1 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ συναλλαγών, αν και για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο θα πρέπει προηγουμένως να έχει λάβει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, η επιβάρυνση αυτήαποτελεί μόλις ένα από τα μέτρα που μελετά η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που τα πράγματα δυσκολέψουν περαιτέρω.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι εκροές καταθέσεων ξεπέρασαν τα 15 δισ. ευρώ μέχρι τις εκλογές, ενώ με την οικονομική αβεβαιότητα έκτοτε έφθασαν στα 28 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, τονίζεται το αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων προκειμένου να απελευθερωθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.