Quantcast
Την Παρασκευή στην Bundestag το ελληνικό αίτημα - enikonomia.gr
share

Την Παρασκευή στην Bundestag το ελληνικό αίτημα

δημοσιεύτηκε:

Αμέσως μετά το «πράσινο φως» του Eurogroup ο Β. Σόιμπλε ξεκίνησε την επιχείρηση ενημέρωσης των βουλευτών του κόμματός του προκειμένου να πουν και αυτοί «ναι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Σε συνεδρίαση της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών και κατά την ενημέρωση που παρείχε, ο κ. Σόιμπλε ζήτησε από τους συναδέλφους του να συναινέσουν στην παράταση.

Προκειμένου ωστόσο να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να εξετάσουν τα έγγραφα που έλαβαν σήμερα, η σχετική ψηφοφορία εντός της Κ.Ο. της CDU/CSU θα γίνει την Πέμπτη ενώ το πρωί της Παρασκευής θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στην ολομέλεια της γερμανικής βουλής.

Εκεί δεν θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις, καθώς τόσο οι Χριστιανοδημοκράτες όσο και οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες έχουν ήδη εκφραστεί υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν είπε ότι αναμένει ευρεία πλειοψηφία υπέρ της πρότασης.

Η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, όπως είπε, αξίζει μια δίκαιη ευκαιρία για να υλοποιήσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις.

Πρόσθεσε όμως ότι «για εμάς είναι απολύτως σαφές ότι οι γερμανοί και ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.