Quantcast
Τι θα πει στο διάγγελμά του ο Σαμαράς για την ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας - enikonomia.gr
share

Τι θα πει στο διάγγελμά του ο Σαμαράς για την ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

δημοσιεύτηκε:

Ένα αγωνιώδη κύκλο επαφών έχουν πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, τόσο με στελέχη της αντιπολίτευσης, όσο και με ανεξάρτητους βουλευτές. Στόχος είναι  να εξασφαλίσουν τις υπολειπόμενες 12 ψήφους (μετά τις 168 της δεύτερης ψηφοφορίας) για την εκλογή του Σταύρου Δήμα ως Προέδρου της Δημοκρατίας, στην τρίτη ψηφοφορία, το πρωινό της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου.

Ενόψει της κρίσιμης αυτής ψηφοφορίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει νέο μήνυμα – διάγγελμα που θα απευθύνεται στον ελληνικό λαό, πιθανότατα σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σε αυτό θα περιγραφεί με σαφήνεια ποιοι κίνδυνοι θα απειλήσουν τη χώρα από μία πρόωρη προσφυγή τις κάλπες, ενώ αναμένεται να υπενθυμίσει την πρωτοβουλία συναίνεσης που ανέλαβε, καλώντας τους βουλευτές να αναλάβουν το βάρος της επιλογής τους.

Με δεδομένα το κλίμα που υπάρχει στους ΑΝΕΛ, εξαιτίας της «υπόθεσης Χαϊκάλη», τις πολιτικές ή «προσωπικού χαρακτήρα» επιφυλάξεις που διατηρούν αρκετοί από τους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και την πορεία που έχει λάβει μεγάλη μερίδα βουλευτών της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του Μαξίμου θεωρούν, σύμφωνα με την Καθημερινή, δύσκολη την επίτευξη της πλειοψηφίας των 180 βουλευτών. Η μάχη ωστόσο, της 29ης Δεκεμβρίου, θα δοθεί με όριο τις πρόωρες εκλογές, που πιθανόν θα προκηρυχθούν για την 1η Φεβρουαρίου, και τα επακόλουθά τους. Στην περίπτωση αυτή θα ενισχυθεί το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η μη ομολογημένη, αλλά υπαρκτή σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όπως και η συμπόρευση της ΔΗΜΑΡ προς την αξιωματική αντιπολίτευση, σύρει τη χώρα σε περιπέτειες.  Δεν αποκλείεται όμως, αν οι ψήφοι προσεγγίσουν τους 180, να μεταβληθεί η άποψη ορισμένων στελεχών που παραμένουν στο «παρών», όπως οι Πολύδωρας και Καπερνάρος, αλλά και κάποια στελέχη της Κεντροαριστεράς που προς το παρόν δεν έχουν «εκτεθεί».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.