Quantcast
Τι απάντησε ο Μητσοτάκης για ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές - enikonomia.gr
share

Τι απάντησε ο Μητσοτάκης για ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού άφησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του αρχισυντάκτη της Realnews Παναγή Γαλιατσάτου, αν οι ευθύνες που θα αποδοθούν σε πρόσωπα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών συνδέονται με πιθανό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: “Γνωρίζετε ότι μου κάνετε ερώτηση που δεν θα απαντήσω”.
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε πει ότι “κάνουμε με θάρρος την αυτοκριτική μας. Οι ευθύνες στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν, θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή και όχι την ώρα της μάχης. Είναι πολλών ειδών οι ευθύνες: επιχειρησιακές, πολιτικές, ατομικές, συλλογικές, μπορεί να αφορούν και σε δομές και διαδικασίες. Αλλά πρέπει να αποδίδονται όχι εν βρασμώ ψυχής αλλά μετά από σκέψη και καθαρό μυαλό. Η κυβέρνηση δεν διστάζει να αναγνωρίσει τα λάθη της. Κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν όμως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν ήταν αρκετό”.
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι “δεν είναι ούτε στρατηγική επιλογή ούτε τακτική επιλογή”. “Είναι μη επιλογή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. “Οι ενδείξεις δείχνουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα, τα στοιχεία από τον τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και εάν συνεχίσουμε έτσι θα ξεπεράσουμε τους στόχους που θέσαμε. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηρίξουμε την οικονομία” τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με τον κορονοϊό στο μέλλον, ενώ προέτρεψε τον κόσμο, για άλλη μια φορά, να εμβολιαστεί. “Το ότι διαχειριστήκαμε πολλές κρίσεις είναι μια πραγματικότητα αλλά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι να μην προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Αυτά τα δυο χρόνια προωθήσαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις αντιμετωπίζοντας κρίσεις, πιστεύω, με αποτελεσματικότητα. Θα ήταν ένδειξη αδυναμίας και όχι ένδειξη ισχύος και αυτοπεποίθησης η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες” συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.