share

Τι απαντούν οι αδιόριστοι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008 στην υπουργό Παιδείας

δημοσιεύτηκε:

Το Συντονιστικό των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 άκουσαν τη συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Realfm 97,8 και έστειλαν επιστολή με ερωτήματα και σχόλια για τα όσα είπε η κα Κεραμέως.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η κ. Κεραμέως φαίνεται αμετακίνητη στις απόψεις της αρνούμενη πεισματικά να αντιμετωπίσει την υπόθεσή, όπως προβλέπεται σύμφωνα με την αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας. Όσον αφορά τις απαντήσεις της στην πρωινή της συνέντευξη (24/5/2022) θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια σημεία και να απαντήσουμε σε ανακρίβειες που ειπώθηκαν από την πλευρά της.

  1. Οι πίνακες του ΑΣΕΠ, όπως σωστά ειπώθηκε, είχαν ισχύ δύο χρόνια, μέχρι δηλαδή την διεξαγωγή του επόμενου χρονικά γραπτού διαγωνισμού. Αυτό όμως δεν εφαρμόστηκε στον τελευταίο ΑΣΕΠ του 2008, καθώς λόγω δημοσιονομικών συνθηκών δεν έγινε νέος γραπτός διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς.
  2. Ο πίνακας δεν έπαψε να ισχύει μετά την παρέλευση των δύο χρόνων αλλά γίνονταν διορισμοί από αυτόν έως και το 2019. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους διορισμούς επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 το 2016 και 2018.
  3. Το 2019 με βούληση του νομοθέτη διορίστηκαν από τον ίδιο πίνακα επιτυχόντες εκπαιδευτικοί με σειρά κατάταξης τυχαία, χωρίς να ακολουθείται η αξιολογική κατάταξή τους στον πίνακα, καθώς είχαν δικαιωτικές δικαστικές αποφάσεις. Ωστόσο, η απόφαση 527/2015 της Ολομελείας του ΣτΕ έκανε λόγο για όλους τους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς. Άλλωστε αυτό καταδεικνύεται τόσο από την ομιλία Κοντονή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου όσο και από τις επαναλαμβανόμενες επερωτήσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της νυν Υφυπουργού Παιδείας κας Μακρή.
  4. Παράλληλα με τον διορισμό των ανωτέρω συναδέλφων το σύστημα διορισμών αλλάζει και η μοριοδότηση από τις επιτυχίες μας στον ΑΣΕΠ παύει να ισχύει με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα μόριά μας και να κατρακυλήσουμε στους νέους πίνακες κατάταξης μέχρι και 16000 θέσεις (π.χ. πίνακες φιλολόγων) καθώς τα μόρια της επιτυχίας μας ήταν περισσότερα από τα μόρια της προϋπηρεσίας που είχαμε καταφέρει να αποκτήσουμε, ενώ πολλοί από μας δεν είχαν καθόλου προϋπηρεσία, γιατί λόγω καταστρατήγησης του ποσοστού του ΑΣΕΠ βρισκόμασταν διαρκώς σε δυσχερέστερη θέση στους πίνακες των αναπληρωτών.”

Το Συντονιστικό των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 προσθέτει:

“H κα Κεραμέως είτε ψεύδεται ασυστόλως είτε έχει παντελή άγνοια των πεπραγμένων των προκατόχων της. Επίσης, η απάντησή της ότι τους διορισθέντες του 2019 τους διόρισε το ΣΥΡΙΖΑ δέχεται δύο ερμηνείες:

  1. ήταν παράνομοι και αυτοί οι διορισμοί, που η ΝΔ δεν εγκρίνει, οπότε δεν συνεχίζει την παρανομία
  2. τους διόρισε το ΣΥΡΙΖΑ άρα ζητήστε διορισμό από το ΣΥΡΙΖΑ και όχι από την ΝΔ.

Ως προς την πρώτη ερμηνεία, οι διορισμοί των συναδέλφων ήταν νομιμότατοι όπως έκρινε και το ΣτΕ με την απόφαση 1834. Ως προς την δεύτερη, θεωρούμε ότι πρόκειται για μικροκομματική πρακτική που δεν αρμόζει σε ένα σοβαρό κόμμα που κυβερνά την χώρα μας και προτάσσει τη αριστεία και την αξιοκρατία, όπως διατείνεται.

Όπως, καταλαβαίνετε το Υπουργείο δεν έχει πρόθεση να αντιμετωπίσει την υπόθεσή μας και να αποκαταστήσει την αδικία γιατί προφανώς δεν ικανοποιεί μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων.

Παρόλα αυτά δεν παραιτούμαστε από την προσπάθειά μας να βρούμε το δίκιο μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσα μας στέρησαν με τη συμπαράστασή σας και όσων αναγνωρίζουν τον δίκαιο αγώνα μας. Ακολουθεί ως συνημμένο ένα ενημερωτικό έγγραφο για την υπόθεσή μας”.

Διαβάστε εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.