Quantcast
Τι επιτρέπεται να πωλούν τα κυλικεία των σχολείων - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Τι επιτρέπεται να πωλούν τα κυλικεία των σχολείων – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς η Γ.Γ. Εμπορίου υπενθυμίζει σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επιχειρηματίες που ασχολούνται με εκμετάλλευση σχολικών κυλικείων ότι με βάση το αρ. 115, παρ. 3 κ’ 4 της Υπ. Απόφ. 91354/24.08.2017 (ΦΕΚ Β’ 2983/2017), ισχύουν τα εξής:

Για τα σημεία πώλησης (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κ.λπ.) που δραστηριοποιούνται εντός των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών), τα είδη που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα διατίθενται σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές ως ακολούθως:

Επιπλέον, απαγορεύεται η διάθεση στους μαθητές των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων ροφημάτων καφέδων. Τα είδη αυτά προορίζονται μόνο για το διδακτικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου.

Στους χώρους όπου διατίθενται τα παραπάνω είδη τοποθετείται υποχρεωτικά τιμοκατάλογος, ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου.

Η παρασκευή, κατοχή και διάθεση των παραπάνω ειδών είναι υποχρεωτική όλες τις ώρες λειτουργίας των πωλητών, που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Η εν λόγω υποχρέωση δεν αναιρεί το δικαίωμα στον υπόχρεο να επιλέξει ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί – σάντουιτς με τυρί» την διάθεση ενός εξ αυτών ή και των δύο και ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί και γαλοπούλα-σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα» την διάθεση ενός εξ αυτών ή και των δύο.

Για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, επιτρέπεται η κατοχή και διάθεση εμφιαλωμένων νερών μόνο σε πλαστικές φιάλες και φυσικών χυμών σε πλαστική ή χάρτινη συσκευασία.

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι υγειονομικές διατάξεις περί κανόνων υγιεινής σχολικών κυλικείων, καντινών και χώρων εστίασης εντός των σχολείων και ο καθορισμός των προϊόντων που διατίθενται από αυτά εντός δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως κάθε φορά ισχύουν.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο ως κάτωθι:

Α. Για έλλειψη τιμοκαταλόγου, 1.000 ευρώ

Β. Για υπέρβαση τιμής, 1.000 ευρώ ανά είδος.

Γ. Για έλλειψη είδους, 1.000 ευρώ ανά είδος.

Σχετικά με μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή «1520».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.