Quantcast
Τι σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Τι σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Τη σημερινή τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε ότι δεν βλέπει λόγο αλλαγής του πλαισίου προϋποθέσεων που έχουν αποφασιστεί από το Eurogroup σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, “η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019. Υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στην χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων”, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη δήλωσή της η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι: “Οι υπουργοί Οικονομικών ήδη έχουν ανακοινώσει ότι κατ΄αρχήν το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει. Και βεβαίως δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, καθώς αυτά είναι προγράμματα, για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση. Τώρα βεβαίως θα δούμε τι θα κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, τι αιτήματα θα θέσει, αλλά έχω μιλήσει μαζί του τηλεφωνικώς και μου υποσχέθηκε προ πάντων ότι θα υλοποιήσει γρήγορα μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα δημιουργήσει και οικονομική ανάπτυξη. Και αυτό θα το δούμε τώρα, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών είπαν κατ’αρχάς ότι δεν βλέπουν λόγο για αλλαγή του πλαισίου των προϋποθέσεων. Με αυτό συμφωνώ κι εγώ”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.