Quantcast
Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Κεραμέως: Οι αποφάσεις για Πανελλαδικές, κατάργηση ασύλου και προσλήψεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Κεραμέως: Οι αποφάσεις για Πανελλαδικές, κατάργηση ασύλου και προσλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Διεξοδική συζήτηση έγινε στο υπουργείο Παιδείας ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσία και της Σοφίας Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αποφασίστηκαν τα εξής:

1.Δρομολογούνται όλες οι ενέργειες για να ανοίξουν στην ώρα τους τα σχολεία και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η επάρκεια του προσωπικού και η έγκαιρη παράδοση των βιβλίων.


2. Προχωρούν κανονικά οι προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και έχουν γίνει επαφές και με το ΑΣΕΠ για να προχωρήσει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

3. Συζητήθηκε το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής αλλά πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες υποδομές και το προσωπικό. Στόχος είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός οποιασδήποτε δομής.

4. Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς άξονες πλην όμως θα γίνουν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις.

Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στις 23 Ιουλίου θα υπάρχει ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου και το υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς.

5. Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

6. Ανακαλείται η απόφαση για ίδρυση 4ης Νομικής στην Πάτρα.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.