Quantcast
Tι ψάχνει ο Λαφαζάνης στο Μπακού - enikonomia.gr
share

Tι ψάχνει ο Λαφαζάνης στο Μπακού

δημοσιεύτηκε:

Mείωση των τιμών του φυσικού αερίου για τις ποσότητες που αγοράζουμε από τους Αζέρους και συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του TAP είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θα θέσει επί τάπητος o Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τις επαφές που θα έχει σήμερα και αύριο στο Μπακού με τον πρόεδρο του Αζερμπαιτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τους επικεφαλής του αγωγού.

Η διήμερη επίσκεψη Λαφαζάνη στο Μπακού αποτελεί μία πρώτη δοκιμή  των εξαγγελιών του περί νέας “πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης ενεργειακής διπλωματίας”, πτυχή της οποίας είναι και η Ρωσία.

Τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο επιχειρεί να ρίξει χαμηλούς τόνους  ιδιαίτερα μετά και τη  διάψευση ότι δεν υπάρχει κανενός είδους κλεισμένη συμφωνία με την ρωσική εταιρεία Rosgeologia για έρευνες πετρελαίου, πόσο μάλλον σε συγκεκριμένες περιοχές- η πρόθεση ωστόσο της κυβέρνησης για ενεργειακά -και όχι μόνο- ανοίγματα στη Μόσχα είναι δεδομένη.

Στην  ατζέντα με τους Αζέρους θα βρεθεί και το θέμα του ΔΕΣΦΑ. 

Το  Μπακού συνδέει την απόφαση της Κομισιόν για τον ΔΕΣΦΑ με την κατασκευή του TAP .
Κι αυτό διότι οι υποδομές που ελέγχει το ΔΕΣΦΑ είναι αλληλένδετες με τη στρατηγική της Socar για τη δραστηριοποίησή της επί ευρωπαϊκού εδάφους. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.