Quantcast
Τι ζητάνε οι μικρομεσαίοι για τον ΟΑΕΕ - enikonomia.gr
share

Τι ζητάνε οι μικρομεσαίοι για τον ΟΑΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Tρία αιτήματα για την ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών διατύπωσαν στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, οι Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθά.

Οι μικρομεσαίοι της αγοράς θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τους τέσσερις θεσμούς, για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την κατάσταση του ταμείου μας ΟΑΕΕ.

Μεταξύ άλλων θα προτείνουμε:

Πρώτον, τη διατήρηση της «πραγματικής» κεφαλαιοποίησης των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων και η κεφαλαιοποίηση να συνεχίζει να περιλαμβάνει όλες τις οφειλές σε ενιαίο κεφάλαιο, καθώς επίσης τις κάθε είδους προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.

Δεύτερον, τη μετατροπή της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης εκ μέρους του ασφαλισμένου, η οποία δεν δημιουργεί ταμειακό έλλειμμα και λογιστικές απώλειες στον ΟΑΕΕ και

τρίτον, την υποχρέωση άμεσης επανέναρξης καταβολής τρεχουσών εισφορών από τους οφειλέτες που κάνουν χρήση της κεφαλαιοποίησης, με παροχή δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης σε αυτούς».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.