Quantcast
Τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου με τη συμμετοχή του καθηγητή Βατόπουλου - Τι συζητήθηκε - enikonomia.gr
share

Τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου με τη συμμετοχή του καθηγητή Βατόπουλου – Τι συζητήθηκε

δημοσιεύτηκε:

Τηλεδιάσκεψη διάρκειας 3,5 ωρών διεξήχθη στις 8 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Οι εκπρόσωποι δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και επαγγελματιών συναντήθηκαν σε μια κλειστή διάσκεψη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για το σήμερα και το αύριο των κλάδων, μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία που ζούμε λόγω της πανδημίας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα και Καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος. Ήταν η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι τόσων Κλάδων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπρόσωπο της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και να παραθέσουν τις δικές τους απόψεις.
Ομόφωνα υπήρξε αίτημα των κλάδων προς το ΕΕΑ να συνεχίσει την υποστήριξη των αιτημάτων τους προς την κυβέρνηση ώστε να διευρυνθούν τα μέτρα στήριξης, και τώρα αλλά και μετά τη λήξη της πανδημίας. Ταυτόχρονα κατατέθηκαν όλες οι προτάσεις των κλάδων ώστε αυτά τα μέτρα να είναι συγκεκριμένα και αποτελεσματικά. Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου δεσμεύτηκε προς όλους τους εκπροσώπους ότι ο ίδιος και η Διοίκηση του ΕΕΑ θα κάνουν τα πάντα ώστε «να μην μείνει κανένας μόνος του σε αυτήν την καταιγίδα».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΑ, στη συνέχεια, ο κ. Βατόπουλος, άκουσε με υπομονή όλους τους εκπροσώπους των κλάδων που παρέθεσαν τις ειδικές τους απόψεις και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις αυτές στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. “Εξήγησε με απλά λόγια διάφορα σημεία που δεν είναι κατανοητά στο ευρύ κοινό, εξέφρασε την στήριξη του στην λειτουργία του Click in Shop και κατέθεσε την προσωπική του άποψη ότι οι θέσεις των Επαγγελματιών και των Επιχειρήσεων θα πρέπει να φτάνουν και στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων” αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.
Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε ότι το ΕΕΑ θα γίνει ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους επαγγελματίες και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ότι άμεσα θα υποβάλει σχετικό αίτημα στις αρχές του Υπουργείου Υγείας ώστε να αξιοποιηθεί ο δίαυλος αυτός προς όφελος της Κοινωνίας, της Υγείας και της Οικονομίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.