Quantcast
Την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη από το βουλευτικό αξίωμα ζητεί η ΝΔ - enikonomia.gr
share

Την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη από το βουλευτικό αξίωμα ζητεί η ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη από το βουλευτικό αξίωμα ζητά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το οποίο υποστηρίζει ότι όταν εξελέγη, το 2012, βουλευτής ήταν μέτοχος σε εταιρεία που είχε συναλλαγές με το δημόσιο.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κα Γεροβασίλη την τριετία 2012 – 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως βουλευτής και μέτοχος της εταιρίας “Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ – Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.”. Εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της ‘Αρτας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Γεροβασίλη είναι «βαρύτατα εκτεθειμένη» καθώς «γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα».

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται επίσης ότι η κυρία Γεροβασίλη «δεν πρέπει να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.