Quantcast
Το 83% των Ελλήνων πιστεύει ότι θα δουλεύει περισσότερα χρόνια για να πάρει σύνταξη - enikonomia.gr
share

Το 83% των Ελλήνων πιστεύει ότι θα δουλεύει περισσότερα χρόνια για να πάρει σύνταξη

δημοσιεύτηκε:

Το 83% των συμμετεχόντων σε έρευνα Workmonitor της Randstad  για τις συντάξεις στην Ελλάδα, πιστεύει ότι για να συνταξιοδοτηθεί στο μέλλον θα χρειαστεί να δουλέψει περισσότερα χρόνια από όσα απαιτούνται σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης επηρεάζει άμεσα και το ποσό που αποταμιεύεται για τις συντάξεις, αφού υπολογίζεται ότι ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αποταμιεύει μέχρι και το 40 % του τρέχοντος μισθού του για να μπορεί να λάβει στο μέλλον μια ικανοποιητική σύνταξη.

Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασης της χώρας, το 83% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να αποταμιεύει περισσότερο από το 5-10% του εισοδήματός του για τη σύνταξή του, ενώ το 45% των Ελλήνων εργαζομένων δήλωσε ότι η αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση πέρα από υποχρέωση του εργοδότη τους, αποτελεί και δική τους.

Το 64% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι ηλικίας 55 ετών και άνω θα πρέπει να εργάζονται ίδιες ώρες με τις νεότερες γενιές, ενώ το 43% δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αυτής της ηλικιακής κλίμακας είναι λιγότερο παραγωγικοί από ότι οι εργαζόμενοι μικρότερης ηλικίας (κάτω των 35 ετών). Επίσης, το 40% φαίνεται πως πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι 55+ παίρνουν περισσότερες άδειες ασθενείας από τους νεότερους συναδέλφους τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.