Quantcast
Το ασφαλιστικό «ανοίγει» το φθινόπωρο - enikonomia.gr
share

Το ασφαλιστικό «ανοίγει» το φθινόπωρο

δημοσιεύτηκε:

Ευρεία ασφαλιστική μεταρρύθμιση με κοινωνικά χαρακτηριστικά  από τις αρχές του φθινοπώρου, προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Βασικό χαρακτηριστικό της μεταρρύθμισης θα είναι  η θεσμοθέτηση νέων  πόρων που θα στηρίξουν τη χρηματοδότηση ενώ θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά του.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη το υπουργείο θα προχωρήσει σε ενοποιήσεις ταμείων μετά από διάλογο και αναλογιστικές μελέτες και χωρίς να υπάρχει μείωση των παροχών των ασφαλισμένων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας επανέλαβε ότι θα υπάρξει αναστολή εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ενώ το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ΕΤΕΑ θα λυθεί είτε από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ είτε από την καταβολή οφειλών προς το ταμείων και χωρίς να «σπάσουν» ομόλογα 100 εκατ.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την επαναφορά του κατώτατου μισθού,η ηγεσια του υπουργείου επεσήμανε ότι καθυστερεί γιατί στόχος είναι να αποτελεί μέρος της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Α. Μαυρούλη

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.