Quantcast
Το e-ticket «δένει» και στην ακτοπλοΐα - enikonomia.gr
share

Το e-ticket «δένει» και στην ακτοπλοΐα

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο πλαίσιο εξορθολογισμού της ακτοπλοΐας για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την τόνωση της επιβατικής κίνησης προχώρησε στην υπογραφή του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθιερώνεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) για τους επιβάτες της ακτοπλοΐας.

Με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, οι επιβάτες της ακτοπλοΐας θα μπορούν πλέον να προχωρούν σε ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων τους και να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις κάρτες επιβίβασης (boarding-pass) μέσω των «έξυπνων» κινητών τους, χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Βασικοί στόχοι της εφαρμογής του συστήματος είναι οι εξής:

α) Η αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας των επιβατών, των οχημάτων και των αγαθών που διακινούνται με πλοία.

β) Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην έκδοση παραστατικών θαλάσσιας μεταφοράς.

γ) Η αξιοποίηση των σχετικών στοιχείων που συλλέγονται και αφορούν στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος που θα συμβάλλει στην παροχή ποιοτικών θαλάσσιων ενδομεταφορών και στη δημιουργία κατάλληλων λιμενικών υποδομών.

δ) Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της επιβατηγού ναυτιλίας με την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης και θεώρησης των προβλεπόμενων βεβαιώσεων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.