Quantcast
Το έγκλημα το Όρμπαν - enikonomia.gr
share

Το έγκλημα το Όρμπαν

δημοσιεύτηκε:

Κυρίαρχο θέμα στα σχόλια του ευρωπαϊκού τύπου σήμερα είναι το χθεσινό δημοψήφισμα στην Ουγγαρία με αντικείμενο τις ευρωπαϊκές ποσοστώσεις για την ανακατανομή των προσφύγων.


Η ουγγρική Nepszabadsag που πρόσκειται στην αντιπολίτευση εκτιμά ότι επρόκειτο για μια «δεινή πολιτική ήττα για τον Όρμπαν, που όμως δεν θα έχει άμεσες συνέπειες. Σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ το τίμημα που πληρώσαμε για το δημοψήφισμα του Όρμπαν. (…) Ότι τα άλλοτε δημόσια ΜΜΕ καλλιέργησαν χωρίς λόγο και αιτία ένα κλίμα πανικού, ότι ανατέθηκε σε βουλευτές να μεταφέρουν στους πολίτες μηνύματα αχαλίνωτου μίσους. (…) Το έγκλημα του Όρμπαν έγκειται στο ότι ήθελε να μετατρέψει την Ουγγαρία σε κάτι που δεν μπορεί να είναι. Η χώρα τού έδειξε ότι δεν θα του το επιτρέψει».

Η ελβετική Neue Zürcher Zeitung σχολιάζει: «Παρά την επιδεικτική θριαμβολογία, το άκυρο δημοψήφισμα συνιστά κόλαφο για τον Όρμπαν. Εδώ και έναν χρόνο ο τελευταίος ενισχύει τη δημοτικότητά του με μια σκληρή προσφυγική πολιτική και την αντίσταση κατά των ευρωπαϊκών ποσοστώσεων. Στόχος ήταν να ενισχυθεί μέσω του δημοψηφίσματος ακόμη περισσότερο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Απέτυχε όμως. Προφανώς η πλειονότητα των Ούγγρων αντελήφθη το πολιτικό θέατρο και κατ΄ επέκταση την φθηνή προσπάθεια του Όρμπαν να αποπροσανατολίσει από τα σκάνδαλα διαφθοράς και τα κακώς κείμενα στη χώρα. Παρά ταύτα δεν απειλείται στην παρούσα φάση. Ούτε και οι πρώτες δηλώσεις του αφήνουν να διαφανεί μια αλλαγή πολιτικής. Αντιθέτως, προανήγγειλε να προχωρήσει μέσω συνταγματικών αλλαγών σε περαιτέρω αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τους μετανάστες».

Πηγή: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.