Quantcast
«Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας πιο επικίνδυνο για την Ευρωζώνη από την Ελλάδα» - enikonomia.gr
share

«Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας πιο επικίνδυνο για την Ευρωζώνη από την Ελλάδα»

δημοσιεύτηκε:

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανία απειλεί την Ευρωζώνη περισσότερο από ότι η κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η Γερμανία θα αντιμετώπιζε βαρύ πρόστιμο, αν το δίκαιο της ΕΕ εφαρμοζόταν αφού  θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα της Ευρωζώνης, παραβιάζοντας τη Διαδικασία Μακροοικονομικών Ανισορροπιών για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας βρίσκεται εκτός ελέγχου, τονίζει στη συνέχεια, με την Κομισιόν να προβλέπει ότι θα αγγίξει το 7,9% επί του ΑΕΠ το τρέχον έτος, επίπεδο ρεκόρ.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία είχε δώσει κενές υποσχέσεις στο παρελθόν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα υποχωρήσει, είναι τώρα ο μεγαλύτερος παραβάτης των κοινών κανόνων για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, με την Κομισιόν να στέκει ως απλός παρατηρητής.
Ειδικότερα, στο παρελθόν οι Βρυξέλλες, παρά τις προειδοποιήσεις, απέτυχαν να επιβάλουν πρόστιμο στη Γερμανία.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ξεπερνά το 6% του ΑΕΠ για πέμπτο συνεχόμενο έτος, που έχει τεθεί ως όριο από τη Διαδικασία Μακροοικονομικών Ανισορροπιών .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.