Quantcast
Το ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της συνεργασίας ΣΑΤΕ-ΕΝΠΕ - enikonomia.gr
share

Το ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της συνεργασίας ΣΑΤΕ-ΕΝΠΕ

δημοσιεύτηκε:

Τα ζητήματα της επανεκκίνησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ (2007-2013) και της δρομολόγησης του νέου (2014-2020) κυριάρχησαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΑΤΕ στη Λάρισα, με συμμετοχή και του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Όπως υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές, πρόκειται για μείζονος σημασίας ζητήματα στην κατεύθυνση εξόδου από την κρίση και επαναφοράς της χώρας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, αφού τα δημόσια έργα έχουν την ικανότητα να κινητοποιούν πάρα πολλούς τομείς της οικονομίας και ν’ αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της ανεργίας.

Τόσο ο ΣΑΤΕ όσο και η Ένωση Περιφερειών, το προηγούμενο διάστημα έθεσαν με έμφαση προς την κυβέρνηση, με έγγραφα και δημόσιες τοποθετήσεις, τα θέματα της διακοπής της χρηματοδότησης και της παρεπόμενης αναστολής ή και διακοπής των έργων ΕΣΠΑ, με ταυτόσημο περιεχόμενο, αφού πέρα από τη συναντίληψη, έχει εμπεδωθεί μεταξύ των δύο φορέων μια συστηματική συνεργασία-ενημέρωση, η οποία επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση της Λάρισας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως τονίστηκε, είναι κρίσιμο σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση πολλών έργων, τα οποία θα συμβάλουν τόσο στην πλήρη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, όσο και στην απελευθέρωση πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ, ώστε να ενταχθούν σ’ αυτό νέα έργα.

Δεδομένου ότι από την πλευρά της Ε.Ε. έχει εκφραστεί η επιθυμία υποβοήθησης της ελληνικής προσπάθειας, όπως αναφέρθηκε, εναπόκειται στην κυβέρνηση η ταχύτατη επαναδρομολόγηση των διαδικασιών αποπληρωμής των εργοληπτικών επιχειρήσεων και η επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τόσο ο ΣΑΤΕ, όσο και η Ένωση Περιφερειών, όπως δηλώθηκε, είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες προτάσεις, εμμένοντας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο τον οποίο έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Λάρισα, επισήμανε την ουσιαστική σημασία της περιφερειακής διάρθρωσης του Συνδέσμου, ιδίως στην άμεση αμφίδρομη ενημέρωση των μελών και της διοίκησης, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία προωθούνται σημαντικές αλλαγές σε όλο το φάσμα της επιλογής, σχεδιασμού, δημοπράτησης και εκτέλεσης των δημόσιων έργων στη χώρα μας.

Μάλιστα, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός ακόμη -του 7ου κατά σειρά- Περιφερειακού Τμήματος, στην Ήπειρο, με έδρα τα Ιωάννινα, το αμέσως επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, κάλεσε τα μέλη του ΣΑΤΕ -τα οποία ξεπερνούν τις 900 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα- να συσπειρωθούν γύρω από τα τμήματα αυτά, ώστε μέσω της αλληλοενημέρωσης να επιτευχθεί ο στόχος της αντιμετώπισης των προβλημάτων, τα οποία ανακύπτουν σε κάθε περίπτωση.

 

Πηγή: euro2day.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.