Quantcast
Το Κουκάκι "έγινε" Εκάλη - Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία - enikonomia.gr
share

Το Κουκάκι “έγινε” Εκάλη – Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Μέσα σε μια διετία το Κουκάκι έγινε ακριβότερο από την Εκάλη, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της αγοράς.

Μάλιστα, τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν ότι οι τιμές των ενοικίων των κατοικιών σε περιοχές όπως το Κουκάκι, το Μετς και τα Εξάρχεια έχουν αυξηθεί κατά 30 % σε σχέση με το 2017.

Επιπλέον τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι στην περιοχή του Μακρυγιάννη οι τιμές των ενοικίων το 2018 έκαναν άλμα 35% σε σχέση με το 2017, στα Εξάρχεια τα ενοίκια καταγράφουν αύξηση 34%, στο Κολωνάκι 23% ενώ στην περιοχή του Χίλτον παρατηρείται έκρηξη 50% στις τιμές των ενοικίων.

Τα ενοίκια στο κέντρο της Αθήνας έχουν κάνει άλμα 20% σε σχέση με το 2017. Αλλά και στα βόρεια προάστια όπου υπάρχουν σταθμοί του μετρό, όπως το Χαλάνδρι, ο Χολαργός και η Αγία Παρασκευή, οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 15% τους τελευταίους μήνες. Στα νότια προάστια η μεγαλύτερη αύξηση 12% εντοπίζεται στην περιοχή της Γλυφάδας.

Έρευνα έχει δείξει ότι στην περιοχή του Ζαππείου προσφέρονται 105 ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση και μόνο 9 για μακροχρόνια, στο Κουκάκι από τα 879 ακίνητα που είναι διαθέσιμα για ενοικίαση τα 732 σπίτια, δηλαδή το 83%, ενοικιάζονται μέσω Airbnb και τα 147 διατίθενται στην παραδοσιακή μηνιαία μίσθωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.