share

Το λάθος του Βελόπουλου για τον Ντελόρ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:


Ένα λάθος έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην τοποθέτησή του στη Βουλή επί της συζήτησης για την κύρωση των ΠΝΠ για τα υγειονομικά μέτρα, σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Επικαλεστήκατε τη ρήση του Ζακ Ντελόρ, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, «αλλά ο Ζακ Ντελόρ πέθανε. Πέθανε, μακάρι να υπήρχε η αντίληψή του», είπε. Όταν του επισημάνθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζει, σχολίασε: «Δεν πέθανε ακόμα; Να ζήσει άλλα 100 χρόνια ο άνθρωπος» και πρόσθεσε: «Δεν πέθανε. Η λογική αυτή πέθανε όμως, γιατί έχουμε πλέον την εσωστρέφεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η θεραπεία των επιπτώσεων του κορονοϊού θα είναι χειρότερη από την πανδημία

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προειδοποίησε πως η θεραπεία των επιπτώσεων του κορονοϊού θα είναι χειρότερη από την πανδημία και άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση στο ΕΣΥ.

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχατε την διάθεση να αποδομήσετε το εθνικό σύστημα υγείας, το πράξατε και τώρα τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και ζήτησε τη λήψη οριζόντων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας πως η χρονική μετάθεση των πληρωμών, όπως είναι τα δώρα του Πάσχα και η κάλυψη των μεταχρονολογημένων επιταγών, δεν αποτελεί λύση, γιατί οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν.

«Το πάτε με δοσολογία, και κάθε μέρα θα βγει ένας υπουργός να εξαγγείλει ένα καινούργιο μέτρο», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε: «Σε τρεις ή τέσσερις μήνες από τώρα οι επιχειρήσεις θα σκάσουν όλες. Εσείς τι κάνετε; Μετακυλύετε το πρόβλημα με τις επιταγές και τα χρέη για τους επόμενους μήνες. Αυτό είναι αδιανόητο. Εκτός εάν προγραμματίζετε να πάτε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή, δίνετε τώρα χρήμα για να τους ξεγελάσετε ότι ξεπερνάτε την κρίση και μετά θα πάτε στον ιθαγενή-ψηφοφόρο και θα του ζητήσετε την ψήφο του».

Αναφερόμενος στην αγροτική οικονομία διερωτήθηκε με ποιον τρόπο η κυβέρνηση θα βρει τα 150 εκατ. ευρώ για την ενίσχυσή της όπως εξήγγειλε. «Με ποιο τρόπο; Επαναλαμβάνω: το λέω αυτό γιατί η θεραπεία των επιπτώσεων του κορονοϊού θα είναι χειρότερη από την πανδημία», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε: «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ταΐσουμε τον κόσμο. Κάνουμε εισαγωγές γαλακτοκομικών κρεάτων, κατά 80% έως 90%. Πρέπει να στηρίξουμε την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία και να παράγουμε πλούτο. Πρέπει να υπάρξει σχέδιο, γιατί αν θα κλείσουν οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί τα σύνορά τους δεν θα έχουμε κρέας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος. Όπως υπογράμμισε,

«ο τουρισμός μας δίνει 18 δισ. ευρώ. Φέτος όμως δεν θα τα πάρουμε. Θα έχουμε υστέρηση εσόδων. Πρέπει επομένως να σχεδιάσουμε από τώρα για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε από την κυβέρνηση να διανείμει κουπόνια, μόνο για αγορά ελληνικών προϊόντων και να επεκτείνει το επίδομα των υγειονομικών στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και τους δασκάλους να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθώς και να ληφθεί πρόνοια για τους μακροχρόνιους ανέργους.

Έστρεψε τα βέλη του κατά του Πρωθυπουργού για την πρωτοβουλία του «να καλέσει μέσω facebook τους βουλευτές να δώσουν τον μισό μισθό τους. Και έβγαιναν οι βουλευτές της ΝΔ και φωτογράφιζαν την απόδειξη του ταμιευτηρίου για να φαίνεται ότι κατέθεσαν τον μισθό τους. Είναι ατυχής επιλογή ενός πρωθυπουργό που έχει νεωτερικό πνεύμα, να κάνει παλαιοκομματικά πυροτεχνήματα. Και το λέω γιατί και το νοσοκομείο της Καστοριάς είπε ότι έχει πρόβλημα οικονομικό και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης κατέθεσαν το 50% των μισθών τους στον λογαριασμό του νοσοκομείου, για να εξασφαλιστεί η προμήθεια υλικών, αλλά δεν βγήκαμε στο facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνουμε διαφήμιση», τόνισε.

Έθεσε επίσης το θέμα της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. «Τα χρήματα από τα ΕΣΠΑ είναι προγραμματισμένο να δοθούν σε επιχειρηματίες που έχουν το 50% του κεφαλαίου και θα πάρουν την επιχορήγηση για να προχωρήσουν σε επένδυση. Και τώραναν ψάξετε θα βρείτε στα υπουργεία σας φακέλους από επιχειρήσεις που έχουν τα χρήματα στις τράπεζες και περιμένουν το εκάστοτε υπουργείο να κινήσει την διαδικασία για το ΕΣΠΑ ώστε να ξεκινήσουν την επένδυση. Και εσείς με την καθυστέρηση τους έχετε καταστρέψει αυτούς τους επιχειρηματίες».

Σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια για την αντιμετώπιση της πανδημία, σχολίασε πως «11 εκατ. ευρώ δόθηκαν στα κανάλια. Ουσιαστικά μια διαφημιστική εταιρεία παίρνει ποσοστό και μετά εκβιάζει τα ΜΜΕ να παίξουν την διαφήμισή της και εκείνη θα έχει επιστροφή. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Αλλά όταν έχετε δικά σας όλα τα ΜΜΕ αυτό γίνεται. Έχετε κάνει τόση πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ ώστε κοντεύω να πιστέψω ότι ο μεγαλύτερος ηγέτης της χώρας μετά τον Καποδίστρια είναι ο Μητσοτάκης», και κατηγόρησε το ΕΣΡ για μεροληπτική στάση απέναντι στην Ελληνική Λύση. Αυτό είναι θεσμικά απαράδεκτο. Δεν μπορείς να καταδικάζεις κανέναν για κάτι που δεν έγινε. Τα παραποιημένα βίντεο των καναλιών από την παραλία της Θεσσαλονίκης δεν τα βλέπει το ΕΣΡ; διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Κάνετε ένα λάθος. Επιχειρείτε μέσω των ΜΜΕ να μην υπάρχουμε. Εμείς όμως ήρθαμε και θα μείνουμε. Θα κάνουμε προτάσεις, χωρίς κραυγές και θα αυξάνουμε το ποσοστό μας».


share
Σχόλια Αναγνωστών

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.