Quantcast
Το μήνυμα Μητσοτάκη στους ομογενείς των ΗΠΑ: Η Ελλάδα έχει πάντα ανάγκη τη στήριξη των παιδιών της - enikonomia.gr
share

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους ομογενείς των ΗΠΑ: Η Ελλάδα έχει πάντα ανάγκη τη στήριξη των παιδιών της

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα έχει πάντα ανάγκη τη στήριξη των παιδιών της. Και αυτά, όπου κι αν ζουν, έχουν πάντα ανάγκη τον λαμπρό της ήλιο και τις γαλανές της θάλασσες», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του προς τους ομογενείς των ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19. Ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι η Ελλάδα μπαίνει στον δεύτερο μήνα των έκτακτων μέτρων και πως μετά την παράνομη εισβολή μεταναστών στα σύνορα, δεχτήκαμε και την επίθεση αυτού του αόρατου εχθρού κατά της υγείας.

«Την πρώτη μάχη, την κερδίσαμε. Ενώ τη δεύτερη, την κερδίζουμε καθημερινά. Με γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις της κυβέρνησης. Με κινητοποίηση του κράτους. Και με υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών σε πόλεις και χωριά» τονίζει, προσθέτοντας πως η σκέψη του είναι στους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται και ιδίως σε εκείνους που ζουν στις ΗΠΑ.
«Η εμπειρία από την χώρα μας δείχνει πως η ψυχραιμία και η αλληλεγγύη φέρνουν αποτέλεσμα. Ας μείνετε, λοιπόν, σπίτι, φροντίζοντας την προσωπική σας υγιεινή και τους πιο ευάλωτους. Και στοιχηθείτε ο ένας δίπλα στον άλλο. Η Πρεσβεία και τα προξενεία μας θα είναι πάντα ανοιχτά για σας. Και οι ομογενειακές οργανώσεις με την Εκκλησία μας αποτελούν ένα σταθερό δίκτυο προσφοράς και αλληλοβοήθειας», υπογραμμίζει. Ο Πρωθυπουργός τους καλεί επίσης νοερά να ταξιδέψουν στην πατρίδα, τους προτρέπει να επικοινωνήσουν με συγγενείς και να γνωρίσουν τη νέα πλατφόρμα www.greecefromhome.com.
«Θα τα καταφέρουμε», διαβεβαιώνει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Με υπευθυνότητα και πειθαρχία, σύντομα η περιπέτεια της πανδημίας θα περάσει. Κι εκείνη η στιγμή πρέπει να μας βρει υγιείς και με το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Για να ξαναβρεθούμε, ενωμένοι και δυνατοί, το καλοκαίρι, στην πατρίδα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.