Quantcast
Το παρασκήνιο της επικοινωνίας Μακρόν-Ερντογάν - enikonomia.gr
share

Το παρασκήνιο της επικοινωνίας Μακρόν-Ερντογάν

δημοσιεύτηκε:

Νέες πληροφορίες για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η επικοινωνία έγινε σε ψυχρό κλίμα, με τον Ερντογάν να δηλώνει στη συνέχεια ότι είχαν μια «ήρεμη και δημιουργική συνομιλία». Έτσι από τον ενικό πέρασαν στον… πληθυντικό, με αποτέλεσμα ο ένας να απευθύνεται στον άλλον με την προσφώνηση «κύριε πρόεδρε».
Ερντογάν: Θα ήταν καλύτερα να μιλούσατε μαζί μας πριν κάνετε οποιαδήποτε δήλωση.
Μακρόν: Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει.
Ερντογάν: Να μιλάνε οι υπουργοί των Εξωτερικών μας
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε από το Γάλλο ομόλογό του να άρει την ένσταση της Γαλλίας για την συμμετοχή της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς SAM. «Πριν οποιοδήποτε βήμα, να δούμε τι θα κάνουμε στη Συρία» απάντησε ο Μακρόν.
Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν εκνευρίστηκε με μια αναφορά της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «η Τουρκία γειτονεύει με την ΕΕ». «Δεν είμαστε γείτονες, είμαστε χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ» ήταν η οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.