Quantcast
Το παρασκήνιο της παραίτησης Διαματάρη - enikonomia.gr
share

Το παρασκήνιο της παραίτησης Διαματάρη

δημοσιεύτηκε:

Από την Αυστραλία, όπου βρίσκεται, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, ο Αντώνης Διαματάρης. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Διαματάρης αναχώρησε χθες για την Αυστραλία όπου θα πραγματοποιούσε επίσκεψη έως τις 13 Δεκεμβρίου. Αρχικά, θα μετέβαινε στο Σύδνεϋ και στη συνέχεια στη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα και την Πέρθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα δημοσιεύματα σχετικά με τη θέση του CEO σε δύο εταιρείες στις ΗΠΑ, η μια εκ των οποίων κτηματομεσιτική, προκάλεσαν την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου. Από το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησαν με τον κ. Διαματάρη ζητώντας διευκρινίσεις για όσα αποκαλύφθηκαν. Εκείνος ουσιαστικά τα επιβεβαίωσε, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να παραιτηθεί. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που διατηρεί με τον κ. Διαματάρη, η απόφαση ήταν δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός, παρά τις προσωπικές του σχέσεις, πάνω από όλα βάζει εκείνο που είναι το σωστό.

Σημειώνεται ότι -όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» – σύμφωνα με τις καταχωρίσεις στο μητρώο επιχειρήσεων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, του οποίου η τελευταία ενημέρωση στοιχείων, έχει ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2019, ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Ηerald INC. (την εταιρεία που εκδίδει τον Εθνικό Κήρυκα», όσο και στη εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις. Στις εν λόγω καταχωρίσεις εμφανίζεται δηλωμένη μία διεύθυνση – στο όνομα του κ. Διαματάρη – στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, καταχώριση που αφορά τον κ. Διαματάρη, υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Εκεί, τον Απρίλιο του 2018 ο κ. Διαματάρης, που εμφανιζόταν ως ο μοναδικός εταίρος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, με συμβολαιογραφική πράξη παραχωρεί όλες τις μετοχές της ελληνικής εταιρείας στη σύζυγό του(έναντι του ποσού των 18.000 ευρώ). Στην εν λόγω συμβολαιογραφική πράξη καταγράφεται και η πραγματική ημερομηνία γέννησής του (5 Απριλίου 1950).


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.