Quantcast
Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Ζωή Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής - enikonomia.gr
share

Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Ζωή Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής

δημοσιεύτηκε:

Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει την προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής, ενώ θα καταψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση του προέδρου της, Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφάσισε να ψηφίσει στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής την προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου: Να σηματοδοτήσει την ανάγκη σεβασμού της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας. Να υπογραμμίσει την ανάγκη και να εκφράσει την ευχή η νέα πρόεδρος της Βουλής να κινηθεί στο επίπεδο του αξιώματός της, υπερβαίνοντας τους οιωνούς της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου».

Επιπλέον, «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της αποφάσισε ομόφωνα να καταψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης, με το πολιτικό σκεπτικό που ανέπτυξε ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του κατά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη».

Ως προς το πολιτικό σκεπτικό για την απόφαση της καταψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων, όπως έχει εξηγήσει ήδη στην κοινή συνεδρίαση τής ΚΟ και του ΠΣ, αλλά και στην προχτεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει στον διεθνή χώρο τις προσπάθειες της κυβέρνησης, δεδομένου και ότι εντοπίζει πως υπάρχει μια στροφή της «προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε με κόστος». Όμως, αναφορικά με το εσωτερικό, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι προεκλογικά ενώ το ΠΑΣΟΚ μίλησε με αλήθειες, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έδινε εύκολες υποσχέσεις στον λαό και έλεγε εύκολα λόγια, ανεφάρμοστα. Επιπλέον, ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμιά κίνηση συνεργασίας με την αντιπολίτευση, ούτε προχώρησε σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και επίσης ότι συνεργάζεται με τους ΑνΕλ, κάτι που έχει χαρακτηρίσει ως πολιτική τερατογένεση.

«Γίνεται η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος

«Μετά από πολλές περιφερειακού χαρακτήρα κινήσεις επικοινωνιακές, η κυβέρνηση πλησιάζει σιγά-σιγά στον πυρήνα των προβλημάτων και της πραγματικής διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον κ. Ντράγκι, τον κ. Γιούνκερ και κυρίως συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση, πριν το Eurogroup που είναι το αρμόδιο όργανο, όπως επισήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «γίνεται η στροφή, η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια με κόστος, ενώ «κάποιοι είπαν εύκολα λόγια, ανεφάρμοστα». Τώρα, τόνισε, δεν χρειάζεται να καθυστερούμε, κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες.

«Δεν χρειάζεται να αυτοσχεδιάζουμε και να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, έχει ανακαλυφθεί πολύ πριν», είπε και υπογράμμισε ότι «πρέπει να βρούμε το σημείο στο οποίο είχαμε σταματήσει πριν τις εκλογές, και να συνεχίσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο, να περάσει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, στη νέα πιο χαλαρή φάση που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την απασχόληση». Είπε ακόμα ότι χαίρεται «γιατί η στάση μας, μας επιτρέπει τώρα να βοηθήσουμε αποτελεσματικά έναν εθνικό σκοπό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι καλύφθηκε σήμερα «η μικρή σε ύψος έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου», επισημαίνοντας ότι «βέβαια, καλύφθηκε με τη συμμετοχή μόνο των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, όχι ξένων, καλύφθηκε με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο από το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης του Δεκεμβρίου», για να τονίσει ότι «αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας». Σημείωσε ακόμα ότι καλύφθηκε επειδή η χώρα εξακολουθεί να είναι τεχνικά σε πρόγραμμα, λόγω της παράτασης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015, και τόνισε: «Ας το λάβουμε αυτό υπόψη γιατί δεν πρέπει να διαταράξουμε το κεκτημένο, το οποίο φτάσαμε με τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

 

Γραμματέας της ΚΟ ο Λ. Γρηγοράκος, διευθυντής ο Π. Ρήγας

 

Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, εξελέγη ομόφωνα γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος και με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, διευθυντής της ΚΟ τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.