Quantcast
Τόμσεν: Τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά - enikonomia.gr
share

Τόμσεν: Τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά

δημοσιεύτηκε:

” Τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά ” φέρεται να είπε ο διευθυντής του Ευρωπαικού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ,ο γνωστός σε όλους Πώλ Τόμσεν κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ  ο κ. Τόμσεν επεσήμανε ότι τα γενικότερα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες κι αυτό γιατί, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει ακόμη την πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.

Ο κ. Τόσμεν δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ύψος του δημοσιονομικού κενού, ούτε τον ρυθμό ανάπτυξης.

Ο κ. Τόμσεν είπε ότι η μέθοδος που έχει επιλεγεί, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δεν λειτουργεί, υπάρχουν κενά και δεν “βλέπει” πώς θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε να εκταμιευθούν χρήματα από το Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα κρατηθεί ζωντανή μόνο αν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν μέχρι τις 24 Απριλίου να τη στηρίξουν διευκολύνοντας τη ρευστότητά της καθώς το ΔΝΤ διατηρεί τις κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό και δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση αν δεν έρθουν οι επικεφαλής στην Αθήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.