Quantcast
Τοποθετήθηκε πινακίδα στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου στα Σκόπια που εξηγεί ότι ήταν Έλληνας - Το tweet του Νίκου Κοτζιά - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Τοποθετήθηκε πινακίδα στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου στα Σκόπια που εξηγεί ότι ήταν Έλληνας – Το tweet του Νίκου Κοτζιά – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών οι Σκοπιανοί προχώρησαν σε αλλαγή στην πινακίδα που βρίσκεται στη βάση του αγάλματος του Μεγάλου Αλέξανδρου στο κέντρο της πόλης, τονίζοντας πως πρόκειται για φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία.

«Προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου, ιστορική φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομία. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής» αναφέρεται στην πινακίδα σύμφωνα με το ΜΙΑ.

Το γεγονός σχολίασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάςκάνοντας λόγο για πράξη φιλίας των λαών και χτύπημα του αλυτρωτισμού καθώς και για απάντηση σε όσους τον έβρισαν: Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων. Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.