Quantcast
ΤΟΠΣΑ: 120 νέοι επιστήμονες ωφελούμενοι από δράσεις για την καινοτομία και την ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

ΤΟΠΣΑ: 120 νέοι επιστήμονες ωφελούμενοι από δράσεις για την καινοτομία και την ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Στους 120 ανέρχονται οι ωφελούμενοι νέοι επιστήμονες, από την ανατολική Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις δράσεις του Τοπικού Σχεδίου «Τοπική Πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» (ΤΟΠΣΑ).

Οι ωφελούμενοι των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και των Δημοτικών Ενοτήτων Πυλαίας και Θέρμης υποστηρίχτηκαν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας.

Με αφορμή τη λήξη του σχεδίου δράσης δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Πέτρο Λεκάκη, να δηλώνει πως “ο κεντρικός Δήμος συμμετέχει ενεργά σε τέτοια προγράμματα καθώς η πόλη είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία και προσπαθούμε να συμβάλλουμε με όποιους τρόπους μπορούμε για να έχουμε ωφελούμενους”.

Ο κ. Λεκάκης αναφέρθηκε στο Γραφείο Εργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και στις περαιτέρω σκέψεις της διοίκησης για να αντιμετωπιστεί η ανεργία στην πόλη: “Θέλουμε να αναπτύξουμε το Γραφείο Εργασίας, να συζητήσουμε με τον ΟΑΕΔ, με επιχειρήσεις της πόλης, με στελέχη επιχειρήσεων. Να κάνουμε βήματα και να βγούμε προς τα έξω με τις δυνατότητες που έχουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Η δράση, που “έτρεξε” από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Θεσσαλονίκη Ευφυής Πόλη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία”, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού” του ΕΣΠΑ – “Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας Προτεραιότητας 3: Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση” και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.