Quantcast
Τουρκικές εκλογές - θρίλερ: Όλα τα σενάρια ανοιχτά βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων - enikonomia.gr
share

Τουρκικές εκλογές – θρίλερ: Όλα τα σενάρια ανοιχτά βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων

δημοσιεύτηκε:

Λίγες ώρες πριν από την “μητέρα των μαχών στην Πόλη” και τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και είναι η πρώτη φορά που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα ξεκάθαρα. Η αγωνία και η πόλωση βρίσκονται στο αποκορύφωμά της.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 από την Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον πρώτο γύρο δεν είναι διασφαλισμένη και αν οι εκλογές οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τον Ερντογάν καθώς θα συνασπιστούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον του. Και το ποσοστό τους με βάση τις δημοσκοπήσεις θα είναι αρκετό να ξεπεράσει το 50%.

Το κλίμα έχει ανατραπεί και ανάμεσα στο λαό. Πρώτη φορά υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν μιλούν για την κακή κατάσταση της οικονομίας και ότι μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα και δεν διστάζουν να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν το νέο πρόσωπο, τον Μουχαρέμ Ιντζέ, που ‘τα λέει και ωραία’.

Η τιμή του κρεμμυδιού έγινε θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από ένα tweet του ηγέτη του Κόμματος Ευημερίας, Τεμέλ Καραμολάογλου, που έγραφε: «Το δολάριο είναι 4,75 λίρες, το κρεμμύδι 6,95». Το τουίτ αυτό αναπαράχθηκε πάνω από 15.000 φορές. Η τιμή του κρεμμυδιού αυξήθηκε κατά 212% λόγω πληθωρισμού και ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες και άλλα βασικά τρόφιμα λόγω των αυξήσεων.

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις της Παρασκευής πάντως, δίνουν και πάλι αντιφατικά αποτελέσματα. Πολύ αξιόπιστες και οι δύο εταιρείες, η μία δείχνει να μην βγαίνει στον πρώτο γύρο ο Ταγίπ Ερντογάν και να κινδυνεύει να χάσει και το δεύτερο, η άλλη δείχνει να κερδίζει σχεδόν οριακά.

Σύμφωνα με την εταιρεία Sonar, ο Ταγίπ Ερντογάν παίρνει 47% στον πρώτο γύρο και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 33%. Μάλιστα η εταιρεία ‘βλέπει’ πιθανό ο Μουχαρέμ Ιντζέ να κερδίσει το δεύτερο γύρο.

Από την άλλη, η εταιρεία KONDA προβλέπει ότι εκλέγεται από τον πρώτο γύρο ο Ταγίπ Ερντογάν με 51,9%, ο Μουχαρέμ Ιντζέ λαμβάνει 28% και η Μεράλ Ακσενέρ 10,2%. Για την Βουλή προβλέπει ότι το ΑΚΡ λαμβάνει 45,5%, το CHP 26,1%, HDP 11,6%, Καλό Κόμμα 8,5%, ΜΗΡ 7,3%.

Νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο

Η τουρκική εφημερίδα της αντιπολίτευσης ‘Τζουμχουριέτ’ δημοσιεύει σήμερα νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ΑΚΑΜ, σύμφωνα με την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές αύριο αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό από 44.5% και άρα δεν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο. Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουχαρέμ Ιντζέ, 28.3%, η Μεράλ Ακσενέρ 13.5% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς 11.5%.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.