Quantcast
Τουρκία: Επιδότηση καυσίμων στις αεροπορικές πτήσεις για προσέλκυση τουριστών - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Επιδότηση καυσίμων στις αεροπορικές πτήσεις για προσέλκυση τουριστών

δημοσιεύτηκε:

Επιδότηση καυσίμων για αεροπορικές πτήσεις προσφέρει η κυβέρνηση της Τουρκίας, προκειμένου να προσέλθουν πάλι στη χώρα τουρίστες, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Μαχίρ Ουνάλ στο Reuters.

Η Τουρκία προβαίνει σε αυτή την ενέργεια, λόγω της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης που καταγράφηκε στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα 10 Γερμανοί τουρίστες να χάσουν τη ζωή τους.

Ειδικότερα ο κ. Ουνάλ ανέφερε ότι: «Οι αεροπορικές εταιρίες θα λάβουν 6.000 δολάρια ανά πτήση προς Αττάλεια, Αλάνια, Νταλαμάν, Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) και Σμύρνη κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η βομβιστική επίθεση στην Τουρκία θεωρείται ότι αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απειλή στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, που αντιστοιχεί περίπου στο 4,5% της οικονομίας της που ανέρχεται σε 800 δισεκ. δολάρια.

«Το μόνο πρόβλημα είναι με την συριακή μεθόριο. Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο. Οι τουριστικές περιοχές είναι ασφαλείς. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», επισήμανε ο υπουργός.

«Πέρυσι, η Τουρκία πρόσφερε αντίστοιχες επιδοτήσεις καυσίμων για πτήσεις από τη Ρωσία, μετά την υποτίμηση του ρουβλίου που έκανε τους καταναλωτές να αναβάλλουν ταξίδια στο εξωτερικό. Ακόμη η νέα επιδότηση καυσίμων που ανακοινώθηκε σήμερα και που θα μπορούσε να παραταθεί και μετά τον Μάιο, η Τουρκία έχει τριπλασιάσει τα μέτρα ασφαλείας σε τουριστικές περιοχές», συμπλήρωσε.

Ακόμη ο υπουργός μίλησε στη Φρανκφούρτη, όπου συναντήθηκε με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες για να συζητήσουν την από κοινού λήψη μέτρων για την αύξηση της τουριστικής ζήτησης, όπως προωθητικές καμπάνιες το κόστος των οποίων θα καλυφθεί εξ ημισείας από την Τουρκία και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.