Quantcast
Τρίμηνη παράταση συμβάσεων ΕΟΠΥΥ με γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές - enikonomia.gr
share

Τρίμηνη παράταση συμβάσεων ΕΟΠΥΥ με γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές

δημοσιεύτηκε:

Με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για νέο κείμενο σύμβασης, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να δώσει νέα τρίμηνη παράταση των συμβάσεων με γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Αν και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ  είχε λάβει αρνητική απάντηση για το προτεινόμενο κείμενο του Οργανισμού, αποφάσισε εν τέλει να εγκρίνει την παράταση ισχύος των συμβάσεων με τους παρόχους που λήγουν στις 31/12/2014 για τρεις μήνες, δηλαδή έως τις 31/3/2015. Η παράταση αφορά τις υφιστάμενες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές, φυσικοθεραπευτές, κέντρα αποθεραπείας, μονάδες τεχνητού νεφρού, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης κ.ά. Η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με την πλειονότητα των παρόχων συνεχίζεται αυτή τη στιγμή με βάση την αρχική σύμβαση που έχει λήξει και από τις αρχές του 2014 παρατείνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το προσχέδιο σύμβασης που τους είχε γνωστοποιήσει το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ περιέγραφε μόνο υποχρεώσεις των γιατρών και καμία δέσμευση από τον οργανισμό, ο οποίος και θα είχε το μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής των όρων πριν από τη λήξη της σύμβασης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.