Quantcast
Τρίτη δόση εμβολίου: Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου για όσους δεν την κάνουν - enikonomia.gr
share

Τρίτη δόση εμβολίου: Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου για όσους δεν την κάνουν

δημοσιεύτηκε:

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από την 1η Φεβρουαρίου οι εμβολιασμένοι πολίτες που δεν θα κάνουν έως τις 31 Ιανουαρίου την τρίτη δόση εμβολίου . Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ «Ειδικώς ως προς όσους έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση. Από την 1η.2.2022, και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση».

Διευκρινίσεις Οικονόμου για την τρίτη δόση εμβολίου

Χθες κατά την ενημέρωση των πολιτών συντακτών ρωτήθηκε μεταξύ άλλων εάν οι περίπου 870 .000 δικαιούχοι της τρίτης δόσης εμβολίου που δεν την έχουν κάνει θα είναι ανεμβολίαστοι αφού παρέλθει το εξάμηνο τους και εάν αυτό προβληματίζει την κυβέρνηση. “Μας προβληματίζει ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που δικαιούνται την αναμνηστική δόση και δεν την έχουν κάνει. Για αυτό και είναι διαρκείς οι εκκλήσεις μας να κάνουν την αναμνηστική δόση όχι μόνο για να εξακολουθήσουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων- και αυτό είναι σημαντικό -κυρίως για να είναι θωρακισμένοι απέναντι στη βαριά νόσηση”, απάντησε.

Επιπλέον επεσήμανε ότι η τρίτη δόση απέναντι στην Όμικρον” δίνει μια πολύ ικανοποιητική κάλυψη απέναντι σε βαριά νόσηση, σε πολύ βαριά συμπτώματα. Συνεπώς προφανώς και πρέπει όλοι να σπεύσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση πρώτα και πάνω από όλα για δική τους προφύλαξη, για το δικό τους καλό και ακολούθως βεβαίως να εξακολουθήσουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων”.

Κορονοϊός : Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν έως τώρα για τους ανεμβολίαστους

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες είναι τα εξής:

Α. Μόνο οι εμβολιασμένοΙ ή νοσήσαντες έχουν πρόσβαση στα παρακάτω:

-Στα κέντρα διασκέδασης

-Στους κλειστούς χώρους εστίασης

-Στα θέατρα

-Στους κινηματογράφους

-Στα μουσεία

-Στις εκθέσεις

-Στα συνέδρια

-Στα γυμναστήρια

Β. Ωστόσο οι εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι με PCR ή rapid test έχουν πρόσβαση στα παρακάτω

-Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου

-Στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης

-Στα κομμωτήρια

-Στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίας

-Στην εκπαίδευση

-Στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους με συναφείς δραστηριότητες

-Στους χώρους λατρείας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.