Quantcast
Τροπολογία για παράταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας - enikonomia.gr
share

Τροπολογία για παράταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Μαυρούλη

Δυο εβδομάδες πριν την εκπνοή της τρίμηνης ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προχώρησε στην κατάθεση στη Βουλή χθες τροπολογία που προβλέπει την παράτασης για τρεις επιπλέον μήνες.

Ωστόσο η τροπολογία θεωρήθηκε εκπρόθεσμη, καθώς εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη λήψη  μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη να περάσει η τροπολογία θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί για τη ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται η παράταση των όρων που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ και ισχύουν έως 31 Μαρτίου για τρεις επιπλέον μήνες, δηλαδή έως το τέλος Ιουνίου. 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σε μια ούτως ή άλλως μεταβατική περίοδο επαναρρύθμισης του συνολικού θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος συλλογικής αυτονομίας, η προτεινόμενη ρύθμιση παρέχει επιπλέον χρόνο στους βασικούς κοινωνικούς εταίρους της χώρας να πραγματώσουν τον θεσμικό τους ρόλο ως των κοινωνικών παραγόντων που κατ’ εξοχήν και κατά προτεραιότητα δύνανται να γνωρίζουν την υφιστάμενη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.