Quantcast
Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία πρώτης κατοικίας - Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία δικαιολογία - enikonomia.gr
share

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία πρώτης κατοικίας – Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία δικαιολογία

δημοσιεύτηκε:


«Παράταση Προστασίας Κύριας Κατοικίας έως την 31η Δεκεμβρίου 2020» προβλέπει τροπολογία, που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή για το σχέδιο νόμου «Κύρωση της από 20.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή την τροπολογία και να μην αφήσει απροστάτευτα χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της Πανδημίας. «Αν δεν το πράξουν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραια την ευθύνη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των δυσθεώρητων οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να υπάρξει πρόληψη και για την προστασία της κύριας κατοικίας όλων των πολιτών», σημειώνει η αιτιολογική έκθεση και επισημαίνει πως ενώ είναι γνωστό ότι από την 1η Μαΐου 2020 μπαίνει τέλος στο καθεστώς προστασίας κύριας κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει το νέο πτωχευτικό πλαίσιο που θα καλύπτει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
«Η υγειονομική κρίση του τελευταίου διαστήματος και οι συνέπειές της καθιστούν αναγκαία την άμεση αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος, που είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας. Προτείνεται, λοιπόν, η επέκταση της προστασίας της κύριας κατοικίας μετά την 30ή Απριλίου του 2020 και απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους», τονίζεται, επίσης, στην εισηγητική έκθεση.
«Εδώ και μήνες καλούμε την κυβέρνηση να παρατείνει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο λήγει στο τέλος Απριλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα. Η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική μέσα στην κρίση του κορονοϊού», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Aλέξης Τσίπρας μέσω Facebook, υπογραμμίζοντας πως «είναι αδιανόητο να καλούμε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και την ίδια ώρα η κυβέρνηση να βγάζει στο σφυρί τα σπίτια ανθρώπων που μέσα στην κρίση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις».
«Ανθρώπων που είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 50% με τη σφραγίδα του κ. Βρούτση, που βγήκαν σε αναστολή εργασίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που οδηγούνται κατά χιλιάδες στην ανεργία», συμπληρώνει.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για παράταση του πλαισίου πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία. Να έρθει στη Βουλή και να ψηφίσουμε όλοι μαζί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.