Quantcast
Τρύφων: Κίνητρα για τη μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων - enikonomia.gr
share

Τρύφων: Κίνητρα για τη μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων

δημοσιεύτηκε:

Κίνητρα για την μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων στο σύνολο της κατανάλωσης, ζήτησε , ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο με θέμα «The Future of Healthcare in Greece”, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Τρύφων σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην εγχώρια αγορά πρέπει να δοθούν κίνητρα για αύξηση των γενοσήμων και όχι να μειώνονται οι τιμές τους σε ασφυκτικό βαθμό δίνοντας εκπτώσεις ύψους 75%.
Η φαρμακευτική βιομηχανία παράγει ένα προϊόν, πιο εύκολα εξαγώγιμο. Η φαρμακοβιομηχανία είναι ένας κλάδος που βοηθάει.
Η χώρα μας δεν έχει πολύ χρόνο. Από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 πρέπει να υλοποιηθεί ένα πλάνο σε συνεργασία με την Πολιτεία. Υπάρχουν συνεργασίες ανάπτυξης μεταξύ εταιρειών και συμπράξεις και σε επίπεδο παραγωγής. Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει μεγάλη εξωστρέφεια μέσω εξαγωγών.
Εξάγουμε σε πάνω από 60 χώρες, έχουμε 20 σύγχρονες μονάδες, επενδύονται σημαντικά ποσά στην καινοτομία και σε υβριδικά προϊόντα. Πρέπει να υπάρχει διασύνδεση παραγωγής με έρευνα και με κίνητρα. Πρέπει να ξεπεραστούν τα εμπόδια όπως γραφειοκρατία των υγειονομικών αρχών, επανεξέταση clawback και rebate, σύστημα τιμολόγησης και να δοθούν φορολογικά κίνητρα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.