Quantcast
Τσακαλώτος: Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019

δημοσιεύτηκε:

Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για μόνιμες παρεμβάσεις που θα διευρύνονται στο διάστημα έως και το 2022, προαναγγέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”.

Στο Μεσοπρόθεσμο θα καταγραφεί ότι δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις δαπανών για κάθε χρόνο ανάμεσα στο 2019 και το 2022, τονίζει, κάνοντας λόγο για μία ολοένα αυξανόμενη επεκτατική αναπτυξιακή ώθηση.

Η δική μας θέση ήταν και παραμένει και αυτό θα καταγραφεί και στο Μεσοπρόθεσμο, ότι όχι μόνο φτάνουμε στο 3,5%, αλλά δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις/αυξήσεις δαπανών (ή ένα μείγμα αυτών) για κάθε χρόνο ανάμεσα στο 2019 και το 2022. Δηλαδή πέρα από τα 700 εκατ.- που ανέφερε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός – τα οποία θα κατευθυνθούν σε μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019, θα υπάρχει επιπλέον χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις και τα επόμενα χρόνια ο οποίος μάλιστα θα διευρύνεται κάθε χρόνο. Άρα, κάθε χρόνο από το 2019 και μετά θα έχουμε μια ολοένα αυξανόμενη επεκτατική αναπτυξιακή πολιτική”.

“Προφανώς και οι εξελίξεις στην Ιταλία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των αγορών, αλλά η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από εξωτερικές κρίσεις. Το “μαξιλάρι” μας καλύπτει και σε περιστασιακές αναταράξεις των αγορών” αναφέρει.

Ερωτηθείς για το Σκοπιανό δήλωσε ότι “αποδείξαμε πως η συνύπαρξη μέσα στη διαφορετικότητα είναι δυνατόν να επιτυγχάνεται ακόμα και σε θέματα μεγάλου ιδεολογικού βάρους για την κάθε πολιτική δύναμη (…) δεν ανησυχώ για τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, θα εξαντλήσουμε τη θητεία μας”.

Αναφορικά με τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα τονίζει ότι “όπως έχω ξαναπεί, διαφωνίες έχουν υπάρξει, πράγμα φυσιολογικό και εποικοδομητικό. Ο Αλέξης, να του το αναγνωρίσουμε, δεν είναι ούτε αυταρχικός, ούτε εγωπαθής. Και τα βρίσκουμε”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.