Quantcast
Τσακαλώτος: Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό τη Δευτέρα, ξέρω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό τη Δευτέρα, ξέρω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή

δημοσιεύτηκε:

«Ξέρω ότι αν η Αριστερά δεν χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα, αυτός ο τόπος δεν θα έχει μέλλον» τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υπογράμμισε δε, ότι «έχουμε κάνει προσπάθειες να πέσουν τα βάρη αλλού, όπως ξέρω ότι υπάρχουν και πολλά δύσκολα μέτρα, όπως ο ΦΠΑ. Θα κάνουμε το παν όμως, ώστε να ενισχύσουμε την εισπραξιμότητα και τη φοροδιαφυγή για να αντισταθμίσουμε τα δύσκολα μέτρα».

Απευθυνόμενος στους συντρόφους του, όπως τους αποκάλεσε, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε για τη συμφωνία πως «ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση, δεν θριαμβολογήσαμε. Δείξαμε τα πραγματικά προβλήματα. Τη Δευτέρα ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, όμως, ξέρω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή».

“Η Ελλάδα και η Ευρώπη θα δοκιμαστούν τα επόμενα χρόνια”

Η Ευρώπη και η Ελλάδα θα δοκιμαστούν τα επόμενα χρόνια. Θα δοκιμαστούν για να περάσουν στην ανάπτυξη καθώς χρειάζονται συμμαχίες κατά της λιτότητας, τόνισε επίσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Είναι νωρίς να κρίνουμε τη συμφωνία. Πολλά θα κριθούν από το πώς θα διαχειριστούμε τις πτυχές αυτής της συμφωνίας. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν το νέο ταμείο θα χρησιμοποιηθεί και για την ανάπτυξη. Πολλά θα εξαρτηθούν από το μεγάλο πρόγραμμα, συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.