Quantcast
Τσακαλώτος: 'Εχουμε πρόβλημα αν το ΔΝΤ θέλει να καθυστερήσει τη διαδικασία - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: ‘Εχουμε πρόβλημα αν το ΔΝΤ θέλει να καθυστερήσει τη διαδικασία

δημοσιεύτηκε:

Η συμμετοχή του ΔΝΤ, στο πρόγραμμα, προβλέπεται από τη συμφωνία. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Έχουμε όμως πρόβλημα αν το ΔΝΤ, θέλει να καθυστερήσει αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη βουλή.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι αυτό που κατάλαβε χθες σε ότι αφορά το ΔΝΤ, είναι ότι δεν έχει αξιολογήσει ακόμα την ελληνική πρόταση.

Ο υπουργός επίσης υποστήριξε ότι Κομισιόν, ESM και ΕΚΤ συμμερίζονται την επιθυμία της κυβέρνησης για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

«Τους είπα ότι για εμάς ο χρόνος έχει σημασία για την μετατροπή του φαύλου κύκλου σε ενάρετου για μεταρρυθμιστικούς και πολιτικούς λόγους και για την αντιμετώπιση της μεταρρυθμιστικής κόπωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έχω να κάνω με ανθρώπους που ψάχνουν λύση και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα. Αυτή η αίσθηση επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup με εξαίρεση το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ δεν έδειξε με ένταση την κατανόησή του ότι ο χρόνος είναι σημαντικός σε σχέση με την ένταση που το εξέφρασαν οι άλλοι θεσμοί».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.