Quantcast
Τσακαλώτος: Μετά τη συμφωνία η συζήτηση για το συνταξιοδοτικό - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Μετά τη συμφωνία η συζήτηση για το συνταξιοδοτικό

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις τόσο για τις πρόωρες συντάξεις, όσο και για τις αλλαγές στη φορολογια των αγροτών, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις αλλλαγές στο Ασφαλιστικό είπε ότι έχει βγει από τη λίστα των προαπαιτούμενων και θα ενταχθεί στον «οδικό χάρτη» του πρώτου εξαμήνου που θα περιλαμβάνει νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2015- 2018. «Δεν ισχύουν όσα γράφτηκαν για τις πρόωρες συντάξεις. Ήταν μεν συμφωνημένο με τους θεσμούς, αλλά μάς είπαν ότι θέλει περισσότερη μελέτη και θα έρθει μετά τη συμφωνία» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με τα μέτρα για τους αγρότες, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ουδέποτε μπήκε σχετική συζήτηση στο τραπέζι με τους δανειστές αλλά δεν διευκρίνισε για πότε μεταφέρεται η επίλυσή του. «Η λέξη αγρότες» στα έξι προαπαιτούμενα «δεν υπάρχει» είπε ο κ. Τσακαλώτος. «Έχουμε πολύ στενό χρονοδιάγραμμα 18 με 20 Αυγούστου θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο ομόλογο της ΕΚΤ που λήγει στις 20 Αυγούστου» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τελειώσουμε με τη διαδικασία των προαπαιτουμένων για να αρχίσουμε από την Παρασκευή τη διαπραγμάτευση» τόνισε εξηγώντας τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Η συζήτηση στις επιτροπές εκτιμάται θα ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι, και αναμένεται αμέσως μετά να εισαχθεί στην Ολομέλεια προκειμένου μέχρι τα μεσάνυχτα να έχει ψηφιστεί.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.