Quantcast
Τσακαλώτος: Οι εταίροι δεν μοιάζουν έτοιμοι να συναινέσουν σε έναν συμβιβασμό - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Οι εταίροι δεν μοιάζουν έτοιμοι να συναινέσουν σε έναν συμβιβασμό

δημοσιεύτηκε:

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκ των επικεφαλής της ομάδας των διαπραγματευτών της Ελλάδας στις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές της (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), δήλωσε σε μια συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί σήμερα Πέμπτη, στην εφημερίδα Libération ότι οι εταίροι της Αθήνας «δεν μοιάζουν έτοιμοι» να συναινέσουν «σε έναν συμβιβασμό».

Στις τελευταίες συναντήσεις του με εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, είπε ο κ. Τσακαλώτος, παρουσίασε “μια σειρά προτάσεων για τα δημοσιονομικά ζητήματα, αλλά στην πραγματικότητα, οι συνομιλητές μας δεν φάνηκαν να είναι έτοιμοι για έναν συμβιβασμό”.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη συνέντευξη στο ζήτημα των συντάξεων, ένα από τα πιο ακανθώδη στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές: «οι συνομιλητές μας επιμένουν κάθε φορά στις μειώσεις των συντάξεων. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό σε μια χώρα όπου έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά εδώ και πέντε χρόνια, και όπου τα δύο τρίτα των συνταξιούχων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας», τόνισε.

Παρά την ένταση και την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας επιθυμεί «μια συμφωνία με ένα βιώσιμο οικονομικό πρόγραμμα εντός του ευρώ» και πρόσθεσε: «είμαστε θεμελιωδώς υπέρ της Ευρώπης».

«Εάν καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν από την 30ή Ιουνίου, το ‘Grexit’ (σ.σ. η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη) δεν θα αποτελεί πλέον μια μόνιμη απειλή», πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.